Talentul şi succesul nu ţin cont de vârstă. Aceasta a demonstrat-o recent o fetiţă minune de la Ungheni, Cătălina Tcaciuc, care la doar zece ani are o expoziţie personală în Muzeul Naţional de Arte. Desenează vise şi basme, iar specialiştii o consideră un mic geniu. Cătălina Tcaciuc a început să desenze de la vârsta de 3 ani şi de atunci, inspiraţia şi succesul au însoţit-o pretutindeni: „Când citesc o poveste, îmi închipui exact ce vreau să desenz.” Spune mica pictoriţă.

http://adevarul.ro/ 

Mama ei ne destăinuie că nu a crezut de la început în talentul fiicei sale. Credea că e doar un hobby. A înscris-o la o şcoală de pictură, iar acolo profesoara ei, Diana Ciubotaru, a spus că fetiţa e un mic geniu: „M-a impresionat uşurinţa prin care aşterne pe foaie personajele din imaginaţie.”

Cătălina Tcaciuc citeşte foarte multe cărţi împreună cu mama: câte 3 cărţi de-odată şi toate cu tematici diferite. Pe 1 iunie a avut loc prima expoziţie a Cătălinei în incinta Muzeului de Artă la Chişinău. Mica pictoriţă visează să ajungă la fel de celebră ca pictorii ei preferaţi: Dali şi DaVinci.

Sursa: jurnaltv.md