Virginia Bivol este o tânără mămică din Republica Moldova care și-a descoperit pasiunea pentru gustul estetic și combinarea hainelor odată cu maternitatea. Dezvoltă un stil al său și vine cu recomandări pentru ținute zilnice pe blogul ei personal - Virgybivol.blogspot.com, unde scrie în două limbi: română și engleză. Virginia este stabilită temporar în Germania, iar avantajul accesului la piața fashion europeană deja îl resimte. Ce o inspiră și ce o motivează, cum își vede viitorul de Fashion blogger și cum se vede industria modei din Moldova de la distanța de câțiva mii de kilometri, aflați în interviul ce urmează.

Virginia, povestește-ne cum ai descoperit pasiunea pentru haine și de ce anume Fashion???

Nu știu exact cum suntem create noi, femeile, ce ingrediente speciale avem… dar pasiunea asta pentru haine, rochițe, volane roz, etc. se ascunde în fiecare dintre noi. Mereu mi-au plăcut culorile, experimentele în combinarea ținutelor, dar o mai mare schimbare în stilul meu vestimentar a apărut după ce am devenit soție și mamă, acum un an. Acest eveniment m-a marcat enorm, mi-a dat putere, energie și sclipire. Atunci am înțeles sigur că îmi doresc să scriu despre lucruri frumoase, să inspir fetele prin stilul meu și să transmit lumii o mică parte din mine.

virginia 1

De unde te inspiri și cum găsești ideile pentru noi outfit-uri?

Îmi dezvolt cunoștințele și gustul vestimentar informându-mă. Urmăresc la rândul meu pe net bloggeri cu o experiență bogată și de succes, urmăresc emisiuni de Fashion și citesc articole pe diverse teme legate de modă și combinarea corectă a culorilor, elementelor, etc. Mă inspiră tot ce mă înconjoară: muzica, natura, oamenii și…Pinterest (platforma virtuală unde găsești atâtea poze motivaționale și care te inspiră).

Virginia 7

virginia 2

Cine te ajuta cu realizarea pozelor și redactarea lor? Cine te susține în general în tot ce faci?

Soțul mă ajută cu pozele, dar și cu idei. Chiar dacă a fost la început un pic mai sceptic, l-am convins eu prin perseverență și încredere de sine că pot face ceva. Nu știu de unde am aceasta încredere în mine, dar am zis: „chiar dacă nu mi-ar aduce succes ceea ce fac, mie îmi place oricum să mă îmbrac frumos, rafinat și să împart asta lumii care gândește la fel”. Atât vreme cât familia mea este cu mine, am cea mai mare susținere și tot  sprijinul necesar.

Virginia 5

Cum ți-ai propus sa te dezvolți în domeniu și ce pași concreți faci pentru a progresa?

Visul meu este să ajung un blogger de succes, cunoscut în Republica Moldova, dar și peste hotarele ei. Iată de ce fiecare text în română este însoțit și de varianta sa în limba engleză. La moment lucrez activ pe blog, încerc să îl promovez cât mai mult, inclusiv pe pagina de Instagram. Încerc să aduc un conținut, în special vizual, cât mai interesant și variat. Începutul nu e atât de simplu și ușor, dar sunt răbdătoare și mai ales – înarmată cu idei superbe.

Virginia 6

Cum în Europa e posibil să faci bani din bloggingul Fashion?

Bloggingul implică multă muncă, dar rezultatele nu întârzie să te bucure. Odată ce ai reușit să cucerești urmăritorii, te urmăresc zilnic… începe veselia (râde). Ești contactat de diverse magazine, companii din domeniu pentru eventuale colaborări. Sunt organizate întâlniri speciale pentru bloggeri, petreceri, unde poți cunoaște persoane importante, iar de acolo drumurile spre succes se deschid mai ușor. Un plus enorm pentru mine este că locuim în Germania, unde șansele de a fi promovat, observat sunt mult mai mari decât în Moldova. Multă muncă și răbdare – asta e tot de ce am nevoie!

Virginia 3

Virginia 8

Ce afinități dezvolți cu țara de unde te-ai pornit și cum vezi legătura ta pe viitor cu Republica Moldova?

Să trăiești în Moldova e un lux, nu își permit toți… Nu regret decizia luată de noi de a emigra în Germania și chiar văd destule avantaje și oportunități în viața noastră aici. Mă întorc cu drag de fiecare dată acasă, îmi iubesc țara și nu voi uita niciodată de unde am plecat și cine sunt. Mi-aș dori în primul rând să fiu apreciată de țara natală – anume de asta am ales să scriu și în română și mă declar deschisă pentru orice proiect sau colaborare în care aș putea promova producătorii autohtoni. Observ în ultimii ani o dezvoltare enormă a domeniului modei, au apărut și sunt cotate și la noi colecții de haine care au un concept, fabricate în Moldova, haine cu bun gust, evenimente de modă, petreceri tematice, etc. Nu pot decât să mă bucur.

Virginia 4

Foto: VirgyBivol.blogspot.com