Textiera și notarul Viorica Nagacevschi a fot invitată, ieri în studioul UNIMEDIA. Textiera a vorbit despre drepturile de autor, relațiile dintre interpreții de la noi și modelele de femei din istorie, care ar trebui să ne servească drept exemplu demn de urmat. 

Întrebată dacă se simte o femeie bogată, Viorica Nagacevschi a declarat: „Sunt bogată în suflet, sunt împlinită, culeg deja roadele activității mele: am un băiat care îmi aduce succese și mă bucură mult și sunt înconjurată de oameni foarte valoroși.”

Rugată să comenteze implicarea femeilor în politică, notarul și textiera a ținut să precizeze: „Politica nu poate fi masculină sau feminină, ea poate fi catalogată doar după mințile celor implicați în procesul politic și rezultatele lor. Dacă o femeie are mintea clară, ea poate avea succes în politică, locul ei este acolo”.

 

Viorica Nagacevschi a recunoscut că pentru ea, felul cum arată contează și nu iese din casă fără să se uite în oglindă. “Orice femei este interesantă dacă are un mesaj interesant de spus, justificativ pentru întrebarea care i se dă. Nu știu cât de sexy este Angela Merkel, dar știe cum se face politca și o gândește bine. Eu mă uit neapărat în oglindă atunci când ies din casă, esteticul este totuși o latură importantă pentru o femeie”.

Întrebată despre modelul de femeie apreciat și urmat de dânsa, Nagacevschi a ținut să precizeze: “Eva Perun, dacă o știți, o luptătoare din Argentina, este un model istoric de femeie care ar trebui să se înmulțească în Moldova. În politică o admir, iarăși zic, pe Angela Merkel”.