Motiv de bucurie şi mândrie, deopotrivă la Tallinn şi Chişinău. Ieri, 6 februarie, soţia, Ambasadorului Republicii Moldovei în Estonia, Viorica Guzun, a participat la evenimentul de premiere al câştigătorilor concursului “Tallinna Valgus” (Luminile oraşului Tallinn).Viorica Guzun a participat în concurs cu trei fotografii pe care le-a realizat în decembrie 2012 pentru revista noastră, în cadrul proiectului « Lumini de Crăciun». Din 278 de lucrări prezente în concurs, o fotografie realizată de Viorica Guzun a fost desemnată câştigătoare şi va fi inclusă în expoziţia din Muzeul Parcului Kadriorg, care găzduieşte Palatul Preşedintelui din Tallinn. Viorica Guzun recunoaşte că de curând are un nou şi foarte bun prieten -aparatul de fotografiat. Datorită noii sale pasiuni, ea învaţă noi abordări, lumini şi culori spre a vedea lumea din jur. Viorica Guzun povesteşte că a decis să participe în concurs graţie încurajărilor soţului său, Excelenţa sa, Ambasadorul Victor Guzun.

« Condiţia de bază era ca în imagini să fie surprinse luminile oraşului Tallinn, mai cu seamă în perioada sărbătorilor de iarnă 2012-2013. Şi aici se leagă toate: am selectat trei imagini din sesiunea foto pe care am realizat-o, cu puţin înainte de concurs, pentru revista PentruEa. Iar una dintre fotografii s-a dovedit a fi specială, conform aprecierilor membrilor juriului».

Astfel, imaginea realizată de Viorica Guzun a fost selectată, alături de altele zece, pentru expoziţie în Muzeul Parcului Kadriorg – parc ce găzduieşte Palatul Preşedintelui – şi, ulterior, în Primăria Municipiului Tallinn.

La evenimentul de premiere a fost prezent viceprimarul de Tallinn, Kalle Klandorf. Acesta a declarat că este încântat de faptul că acest concurs devine tot mai amplu în fiecare an şi, mai mult decât atât, este unul internaţional, odată ce
în competiţie s-au înscris autori din Estonia, Republica Moldova (reprezentată de soţia Ambasadorului RM în Estonia) şi alte ţări.În total, în concurs s-au înscris 108 participanţi, cu 278 de lucrări.

La rândul său, Viorica Guzun a ţinut să menţioneze că participarea în concurs i-a dat un puternic suflu de încurajare pentru a surprinde, fotografic, cât mai multe momente deosebite. Mai ales că Estonia este ţara care oferă deplin această posibilitate, prin frumuseţea transmisă de oamenii săi şi locurile sale, chiar şi atunci când nu eşti un profesionist în fotografie. Şi, desigur, participarea şi premierea din cadrul acestui concurs m-au convins, o dată în plus,că fericirea se află în lucruri simple”.

Iată şi fotografia câştigătoare realizată de Viorica Guzun, în cadrul proiectului PentruEa.md “Lumini de Crăciun”.

Distribuie articolul: