După ce a apărut la recepții oficiale îmbrăcată în costum tradițional românesc, soția ambasadorului Moldovei în Estonia, Viorica Guzun și-a zis să combine modernul cu tradiționalul. Astfel, ieri, la recepția oficială organizată cu ocazia Zilei Estoniei, Viorica a purtat o rochie-ie de culoare galbenă, cu elemente tradiționale.

“Onoraţi să reprezentăm Republica Moldova la cea de-a 96-a aniversare a Republicii Estonia”, a scris pe Facebook soția ambasadorului. Ea a purtat o rochie galbenă din mătase, cu broderii tradiționale. Elementul din poalele rochiei amintește chiar de o catrință stilizată, fiind perfect parte din conceptul general al ținutei, prinsă la mijloc cu un brâu având aceleași motive.

Viorica și Victor Guzun

Contactată re revista noastră, Viorica ne-a declarat că rochia sa a fost creată de mama ei, cusută și brodată la baștina fostei DJ-ițe de radio.

La recepția de anul trecut, Viorica Guzun a purtat un costum tradițional complet, brodat de asemenea de mama sa. Soția ambasadorului Moldovei în Estonia este cunoscută pentru multele ocazii în care promovează direct portul tradițional, fiind numită și “ambasadoarea iilor”

Victor si Viorica Guzun

Foto: õhtuleht.ee, Facebook.com

Distribuie articolul: