Peste 650 de amatori de vinuri de calitate s-au adunat, joi seară, la ediția a 6-a, de primăvară, a evenimentului devenit deja o tradiție pentru vinificatorii din Republica Moldova: Vernisajul Vinului. Vedetele serii au fost vinurile albe și cele rosé, care i-au vrăjit de-a dreptul pe vizitatorii de la Chișinău, dar și pe cei veniți din străinătate.

Vernisajul Vinului din această primăvară s-a bazat pe axioma care presupune că vinurile trebuie consumate în funcție de sezon, iar primăvara se consumă, în mod obișnuit, vinuri albe și rosé tinere, care sunt mai ușoare.

Pe fundalul unor melodii jazz oferite live, de către o orchestră de la noi, cei peste 650 de oaspeți ai Vernisajului au degustat vinuri de la peste 20 de vinării autohtone.

Conform organizatorilor, la ediția din acest sezon a Vernisajului, au fost consumate peste 1000 de sticle de vin alb și rosé – semn de respect și interes pentru vinurile de marcă din Republica Moldova.

În cadrul Vernisajului Vinului, vinificatorul Sergiu Gălușcă a avut grijă să desfășoare și două masterclass-uri dedicate tuturor voluntarilor de a se iniția în arta degustării vinului.

 

Tot joi seară, a fost testat pentru prima oară hastagul #wineofmoldova. Pe parcursul evenimentului, utilizatorii de rețele de socializare, care au obținut cele mai multe like-uri,utilizând acest hastag, s-au bucurat de premii în materie de sticle cu vin. Vizitatorii au avut posibilitatea să-și lase voturile pentru două mărci de vinuri albe și rosé, pe care le-au apreciat cel mai mult.

Deși ministrul Agriculturii al RM se află într-o delegație și nu a fost prezent la Vernisajul de primăvară al Vinului, la eveniment au fost prezenți peste 50 de experț,i laureați din domeniul vitivinicol, reprezentanți ai misiunilor diplomatice și autorităților publice locale din țară.

 

Specialiștii tehnologi, prezenți la eveniment, au remarcat că vinurile au gusturi diferite, în funcție de forma paharelor, scoaterea dopului, temperatura vinului, aperitivul consumat, dar și de dispoziția celui care consumă.

Bunăoară, vinurile albe și rosé trebuie consumate cu aperitive pe bază de pește, fructe de mare, brânzeturi proaspete, moi și dulci, sau carne la grătar. 

 Pentru ca să nu vă lăsați influențați de tăria vinului, însă, este bine să consumați produse lactate, gen: cașcaval, pâine cu unt sau orice altceva aveți la îndemână.

Foto: Ellene Mocrii

Distribuie articolul: