Potrivit specialiștilor, vinul alb și berea sunt cele mai păcătoase pentru fertilitatea unui cuplu, chiar și în cantități moderate. Vinul alb, cauza infertilității la femei

Potrivit specialiștilor, vinul alb are o influență negativă asupra fertilității feminine. Se pare că cele mai afectate sunt cele care încearcă să rămână gravide în urma fertilizării in vitro.

Specialiștii trag un semnal de alarmă chiar și cu privire la consumul moderat al acestei băuturi. Ei susțin că o sticlă de vin alb pe săptămână, impărțită în cuplu, scade cu 26% șansele femeii de a obține sarcina și cu 24% șansele de a o duce la capăt, dacă se reușește înseminarea.

Există riscul ca în urma consumului de vin alb, embrionul să nu se plaseze bine sau deloc în uter. În aceste cazuri, fie nu se obține deloc sarcina, fie se oprește din evoluție.

Se pare că riscurile planează doar asupra consumului de vin alb, nu și rosu.

Berea, cauza infertilității la bărbați

Dacă în cazul femeilor, vinul alb este cel care dăunează capacității de a concepe copii, în cazul bărbaților, berea este cea care vine de hac fertilității.

Potrivit specialiștilor, berea afectează calitatea spermei și reduce cu 30% șansele de a concepe un copil. Explicația constă în faptul că această băutură alcoolică conține fitoestrogeni, care, în cantitate mare, afecteaza calitatea spermei și implicit, șansele de a concepe copilul.

Fitoestrogenii mai sunt conținuți și de alune, cafea sau unele tipuri de snacks-uri, iar berea consumată zilnic sau constant nu face decât să crească și mai mult nivelul acestora in organism.

Alcoolul, cauza infertilității în cuplu

Alcoolul își poate pune amprenta în mod negativ asupra fertilității de cuplu. Atât femeile, cât și bărbații au de suferit de pe urma consumului de alcool dacă vor să conceapă un copil.

Potrivit medicilor, alcoolul consumat în preconcepție deteriorează sperma bărbaților, conducând la apariția unor spermatozoizi deformați, care afectează dezvoltarea fătului.În astfel de cazuri, fie sarcina se oprește din evoluție înainte de termen, fie este dusă la capăt, dar bebelușii născuți pot avea probleme severe de dezvoltare intelectuală (întârzieri ale vorbirii și limbajului, deficiente de învățare etc.).

Se pare că bărbații sunt mai afectați de consumul de alcool în preconcepție decât femeile. La femei, alcoolul are efecte nocive semnificative asupra fătului în special atunci când este consumat în sarcină.

Cuplurile care vor să faca un copil sunt sfătuite să renunțe la consumul de alcool cu mai mult timp înainte de a încerca să îl conceapă.

Sursa/foto: www.copilul.ro

Distribuie articolul: