Acest sfârşit de săptămână vine cu câteva oferte tentante. Aşa că lasă liniştea şi monotonia de acasă şi mergi să vezi ce ţi-au pregătit cinematografele şi teatrele de această dată.

TEATRE

Teatrul A. P. Cehov îi aşteaptă pe toţi cei dornicisă râdă sâmbătă, ora 18:00 cu comedia-farsă „Inimă de câine”, de Mihail Bulgakov. Acţiunea se desfăşoară la începutul epocii comuniste, în casa doctorului de talie europeană Preobrojenski. După o operaţie complicată efectuată de renumitul medic, câinele vagabond Şurik îşi pierde coada şi adoptă un comportament pseudo-uman.

Duminică, începând cu ora 18:00 la Teatrul Eugene Ionesco este pusă în scenă piesa de teatru „Veghe” de Morris Panych, regia şi scenografia aparţinând lui Veaceslav Sambriş. Spectacolul prezintă istoria unui tânăr solitar, care în schimbul unei moşteniri este obligat să stea cu o bătrână ţintuită la pat, pe care o consideră mătuşa sa, însă până la sfârşit aceasta se dovedeşte a fi o persoană complet străină.

Marţi, 6 decembrie, începând cu ora 18:00 la Teatrul Naţional Mihai Eminescu se joacă „Mi-e frică de Marea Neagră”, de Irina Nechit, în regia lui Vitalie Drucec. Monospectacolul a cărui protagonistă este Diana Decuseară reprezintă o confesiune a eroinei, care îşi pune pe tavă toate neîmplinirile şi frustrările în încercarea de a-şi salva propriul suflet de la naufragiu.

În sfârșit, nu putem să nu amintim de spectacolul „Străini în noapte”, cu care este așteptat să vină săptămâna viitoare extraordinarul Florin Piersic. Chiar trecut de prima (și a doua, și a treia) tinerețe, actorul are o ținută de invidiat, care îi permite să se aventureze fără frica de ridicol în discursul universal al îndrăgostiților… De cealaltă parte a replicii o găsim pe Medeea Marinescu.
Spectacolul în regia lui Radu Beligan se va juca la Teatrul Național Mihai Eminescu, în zilele de miercuri și joi, 7 și 8 decembrie.

CINEMA

Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre latura de consumatori a românilor în perioada ceauşistă, vă recomandăm cu încredere filmul documentar Metrobranding – o poveste de dragoste între oameni şi obiecte, din anul 2010, în regia Anei Vlad şi a lui Adrian Voicu, ce va rula vineri la cinematograful Gaudeamus începând cu 18:00.
Este un film despre Romania Socialistă, o Românie în care exista o singură marcă pentru fiecare produs. Tenişii de Drăgăşani, bicicleta Pegas, maşina de cusut Ileana au fost adevărate obiecte de cult în visele şi în viaţa de zi cu zi a fiecărui român. În film sunt folosite material de arhivă din perioada comunistă şi reclame color ale acestor monobranduri.

LA GALERII

Fundaţia Soros-Moldova invită la vernisarea expoziţiei de fotografii „Umbrele Imperiului”, semnată de Mary Frances Lindstrom.

Distribuie articolul: