O să mă credeți dacă o să vă spun că bolile pot fi tratate cu ajutorul plantelor? Să vă spun mai mult: plantele pot să vă scape de anxietate, gelozie și frică. Medicul grec George Vithoulkas  a pus bazele homeopatiei, știință care câștigă tot mai multă credibilitate în toată lumea, inclusiv în Moldova. Invitata noastră, medicul homeopat Marina Florea, ne-a explicat cum funcționează granulele albe care secretă toată puterea naturii.

Ascultându-l pe medicul homeopat Marina Florea îți vine să crezi că ține în mână niște substanțe hipnotizante.

homeopatia.00_01_31_19.Still004

„Remediile homeopate au un efect bun asupra stării psiho-emoționale. Vin pacienți care ne spun că le este frică, dar nu pot explica motivul. Mai rezolvăm probleme de gelozie, de agresivitate la copii. Remediile noastre sunt în exclusivitate din plante medicinale, minerale, diluate de mai multe ori. Diluțiile se fac în laboratoarele speciale din Grecia, Franța. E nevoie de o plantă crescută în condiții ecologice. Ceea ce vedeți, granulele albe, conțin lactuloză, care se face la comandă la fabrica Bucuria. Nu este zaharoză, ca să putem administra persoanelor cu diabet zaharat.”

image

Trăim vremuri în care antibioticele sunt la îndemâna oricui și ni se propun ca un antidot minune ce ne scapă de probleme în foarte scurt timp.  Nu mai este un secret pentru nimeni că avem deja și copii dependenți de antibiotice, medicamente cu efecte adverse. Homeopatia, știința elaborată de medicul grec George Vithalkous, a ajuns să fie predată la facultățile de medicină din toată lumea. Vă imaginați, acest domn are astăzi 84 de ani și o sănătate de fier.

image

Este invitat cu seminare în toate colțurile globului pământesc. Marina Florea, o studentă excelentă, apoi medic de familie, până acum 10 ani, nici nu voia să audă de plante. Era adepta tratamentului medical clasic. Insomniile fetiței sale, iar mai târziu adenoizii pe care toți chirurgii insistau să îi taie, au fost tratate prin homeopatie.

„Ea nu dormea noaptea. Se trezea din 15 în 15 minute de la naștere până la 2 anișori. Nimeni nu mi-a răspuns. Am fost la toți neuropediatrii, cei mai buni specialiști, eram medic rezident. Într-un final, în cabinetul medicului homeopat am aflat că era din cauza fricii. Când eram medic rezident, mai eram și însărcinată. Medicilor li se arată cele mai dificile, rar întâlnite cazuri. Am avut frica să nasc un copil cu malformații, frica s-a transmis copilului, din cauza aceasta nu dormea. Cu remediile homeopate, în 3 zile, a început să se rezolve problema. Atunci am crezut în acest tip de tratament.”

Marina este medic homeopat cu acte în regulă de 5 ani. O fană înrăită a tratamentului homeopat este și creatoarea de pălării Iuliana Chiroșca. Cei trei copii ai ei nu știu de antibiotice.

„Organismul copilului trebuie să capete imunitate, să învețe singur să ridice bariera de protecție, de luptă împotriva agenților patogeni, tusa se autotratează, nu administrăm siropuri, pastile pentru tuse. Noi am ajuns la apogeul tratamentelor, nu dau nimic împtoriva tusei, doar în cazuri excepționale, o tuse se autotreatează. Iarna aceasta am mers la bazin când tușeau, aveau eliminări din nas. Am mers la bazin și nu a fost nimic, organismul copilului este suficient de puternic ca să reziste unei boli, viroze, bacetiene nu am avut niciodată. Slavă Domnului.”

În prezent,  în Moldova, avem 80 de specialiști în homeopatie. Aceștia susțin că tratamentul homeopat este nu doar eficient, dar și mai ieftin chiar decât cel clasic. O granulă se administrează în cazuri extrem de grave cel mult o dată la 15 minute,  iar în cazurile cronice o dată pe zi sau o dată pe lună. O sticluță costă de la 25 până la 35 de lei și se eliberează la centrele de homeopatie specializate.