Aho – aho! A sosit sezonul sărbătorilor de iarnă, când aşteptăm surprize, cadouri şi petreceri cu cei dragi. Iar perioada de petreceri este adesea însoţită şi de nelinişti, precum că vom mânca prea mult, ne vom îngrăşa, vom pune la loc kilogramele de care am scăpat cu atâta greu în vară… Unele din noi vor începe chiar cure express de slăbire, ca să aibă „spaţiu” pentru toate bunătăţile servite la recepţii şi să poată intra în cele mai suple rochii de gală. Totul este însă mult mai simplu, iar adevărurile de mai jos sper să vă liniştească şi să vă permită să vă bucuraţi de sărbători în voie:

Într-un sondaj public, în care doar 25% din respondente erau plinuțe, numărul celor care se considerau durdulii era de 75%.

Una din trei femei și unul din patru bărbați stau pe dietă de slăbire la orice moment dat în timp.

Este tot atât de uşor să fii vegetarian/vegan şi să te îngraşi, cum e să fii omnivor şi să te îngraşi.

Un studiu sociologic a demonstrat că adolescentele se tem mai mult de îngrăşare decât de cancer.

Industria dietelor este unica industrie cu rata eşecului de 98%.

Produsele degresate nu înseamnă şi produse sărace în calorii.

O linguriţă de miere conţine 25 de calorii, pe când o linguriţă de zahăr conţine 16 calorii.

Deşi nucile conţin multe calorii şi grăsimi, majoritatea sunt mono-nesaturate şi au un index glicemic mic. Aceasta înseamnă că glucoza din sânge se va menţine la nivel stabil, iar senzaţia de saţ va dura mai mult după consumul de nuci.

Cu cât mai mare e greutatea corpului, cu atât mai multe calorii puteţi consuma pentru a slăbi. Asta pentru că corpul dumneavoastră trebuie să muncească mai din greu să deplaseze greutatea, şi deci – arde mai multe calorii în rezultat. Este foarte simplu!

Mâncaţi din toate! Nimic nu e păcat. Doar calculaţi caloriile, păstraţi-le în limita permisă pe zi şi totul va fi bine. Sărbători fericite!

Notă: Informația din acest articol nu este menită să substituie sfatul medicului. Orice persoană care suferă de anumite probleme de sănătate sau care observă simptome îngrijorătoare trebuie să consulte un doctor calificat. 

Distribuie articolul: