„Viitorul poeziei este în muzică”. Aceasta a fost concluzia formulată ieri în cadrul lansării antologiei „A[L]TA” de textiera şi interpreta Radmila Popovici. Gazda evenimentului a fost biblioteca „Ştefan cel Mare” în frunte cu dramaturgul Dumitru Crudu, care a spus: „Ne-am adunat ca să discutăm lucruri inutile, care sunt de multe ori mult mai încărcate de sens decât lucrurile utile.”

para

Antologia este o selecţie din cele mai bune poezii ale scriitoarei. Despre ea se spune că ar fi prima poetă feminină care încdearcă să distrugă mitul bărbatului superior femeii prin volumul EvAdam (în loc de Adam şi Eva).

Radmila Popovici a devenit cunoscută prin cântecele scrise pe versurile ei. La eveniment au venit interpreţi cu care colaborează: Adriana Ochişanu cu piesa „Femeia vieţii mele”, Anişoara Puică – „Ce-i cu inima asta?”, „Dacă n-ar mai fi iubire” şi Oleg Baraliuc, cel care face un frumos tandem de creaţie cu scriitoarea.

La finalul lansării, criticii prezenţi la eveniment, Claudia Partole, Vladimir Beşleagă au spus că poezia nu va muri niciodată, pentru că ea va trăi veşnic prin cântec.

Distribuie articolul: