Acum absolvenţii licelor din Republica Moldova vor şti mai bine cum să acceadă la studiile din Europa! Proiectul „Back2Moldova” a lansat primul „Ghid pentru viitori studenţi”, la 17 aprilie curent, în incinta Liceului „Mihai Viteazul” din capitală. Ghidul este semnat de către reprezentanta diasporei moldoveneşti în Italia, Tatiana Gorea, în parteneriat cu Biroul Relaţii Interetnice (BRI) şi „Gazeta Basarabiei” din Italia.

La prezentarea Ghidului au fost inivitaţi absolvenţii liceelor din Chişinău care au fost informaţi de către reprezentanţii BRI cum să fie pregătiţi pentru studii în afara ţării, care sunt ţările care acordă burse pentru anul accademic 2014-2015 şi cum este să-ţi faci studiile într-o universitate cum ar fi cea din Bologna (cea mai veche universitate din Italia). Viitorii studenţi au aflat cum să cunoască cât mai bine vastele oportunităţi pe care le oferă sistemul educaţional italian, să-şi cunoască drepturile şi obligaţiile etc. Totodată, elevii au fost încurajaţi să-şi continue studiile la universităţile din ţară.

Ghidul pentru studenti

Preyentare ghid

Tatiana Gorea este studentă în anul IV, la facultatea de drept din cadrul Universităţii „Alma Mater” din Bologna şi membra asociaţiei de tineri şi studenţi „Gaudeamus”. Simţind necesitatea unui „îndrumar” la începutul experienţei sale de studii peste hotare, autoarea s-a gândit să le vină în ajutor elevilor din Republica Moldova, pregătind acest ghid, care urmează a fi distribuit în liceele din ţară şi disponibil online.

Preyentare Ghid

Distribuie articolul: