6 din 10 femei din RM s-au confruntat, cel puţin cu o formă de violenţă. In 2011 au fost intentate 400 de dosare penale agresorilor din familie. 5.500 de familii sunt în atenţia poliţiei din cauza violenţelor domestice. Neoficial, numărul acestora este cu mult mai mare. Imposibil de înțeles și greu de privit, violența domestică este trăită cel mai des în anonimat. Victimile cu greu rup tăcerea și își confesează calvarul. În 2011 un studiu pe țară arată că violenta in familie este strîns corelată cu starea civilă, astfel femeile divorţate sau cele în proces de separare raportează cele mai multe cazuri de violenţă din partea fostului partener.

Veronica este una dintre putinele victime ale abuzului fizic si psihologic, care s-a incumetat sa povesteasca despre mariajul sau idilic de 10 ani destrămat din cauza violentei și al sotului dependent de jocurile de noroc.

Totuși, cazul Veronicăi este mai curînd o excepție a cercului vicios. Puține victime semnalează din start abuzul și violența partenerului de viață. Avocații și oamenii legii recunosc că ajung să preia cazurile de violență prea tîrziu.

Distribuie articolul: