Deși poate mulți părinți de la noi încă sunt sceptici că astfel de activități pentru copiii lor aflați la vârste foarte fragede sunt o necesitate, bebelușii sunt de altă părere.

Doar după patru ani un copil are abilitățile care îi permit să înoate cu adevărat, sa plutească și să își coordoneze eficient mișcările, cu scopul de a înainta prin apă. Până atunci, este vorba doar despre bălăceală și joacă în apă, chiar dacă bebelușii din următorul video demonstrează că sunt capabili să facă mișcări și sub apă.

Este adevărat că, încă de la naștere, bebelușii par să se simtă în apă ca în mediul lor „natural” – asta, pentru că au fost obișnuiti să „plutească” în lichidul amniotic, si mișcările sunt oarecum involuntare.

Specialiștii spun că apa, datorită proprietăţilor ei, are o influenţă pozitivă asupra dezvoltării fizice şi psihice a bebeluşului. Bebeluşii care iau contact cu apa încă din primele luni de viaţă, capătă sentimente de încredere, curaj, precum şi o mare libertate a mişcărilor în apă, ceea ce contribuie la dezvoltarea lor psihomotorie extrem de rapidă.

Distribuie articolul: