La începutul lunii septembrie, la Chișinău, a avut loc primul seminar de floristică din Moldova. Seminarul a fost organizat de renumitul florist moldovean, recunoscut la nivel mondial, Slava Roșca. Seminarul a coincis cu un eveniment important al floristului moldovean - nunta surorii Anastasia.

„Prietenii mei vroiau ca eu să mă întorc și știu că eu lucrez în întreaga lume și creez decoruri în întreaga lume și ei au decis că trebuie să mă împart cu experiența mea. Și mai ales că aceasta este sora mea, mi s-a zis să fac tot ce vreau, proiectul a fost unul neobișnuit”, a precizat Slava.

Pe parcursul a două zile de traning, participanţii au învățat care sunt noile tendinţe în crearea buchetului de nuntă şi tehnicile de asamblare a acestuia, cât și cum se fac instalațiile pentru compozițiile și decorațiunile pentru o nuntă.  „Ideea decorațiunilor la această nuntă a fost utilizarea unui material necostisitor. Am vrut să învăț participanții să lucreze cu material obișnuit, care crește în apropiere de mlaștină. Adică ceea ce nu costă bani. Am vrut să-i învăț să creeze cu ceea ce ne înconjoară”, a recunoscut tânărul.

„Suntem nespuși de bucuroși că am avut așa onoare să participăm la astfel de masterclass organizat de renumitul florist, care este foarte renumit în Rusia și Europa. Are niște tehnici nemaipomenite și interesante, aș spune unice. Am învățat cum să utilizăm toate aceste materiale și să creăm buchete mai neordinare”, a subliniat unul dintre participanți.

„Slava Rosca îl cunosc demult și chiar nu am crezut că am să îl văd vreodată în realitate. Am lucrat împreună cu el, un proiect foarte interesant. Noi am învățat lucruri interesant. Și sperăm că și noi vom face la Chișinău lucruri la fel de frumoase, care să fie prețuite de toți”, a continuat o altă participantă.

Potrivit lui Slava Roșca, ca să devii un florist de succes trebuie să depui mult efort. „În primul rând, un florist bun trebuie să știe să lucreze cu florile. În al doilea rând capacitatea de a fi creativ. Iar în al treilea rând să nu îi fie frică să experimenteze și să creeze lucruri deosebite pentru a trezi interesul clientului”, a conchis Slava.

Tânărul moldovean este câștigător la multiple concursuri internaționale. Este unul dintre floriștii preferați de vedetele din Rusia, cum ar fi Anita Țoi, Irina Dubțova și Ala Pugaciova.

P.

Distribuie articolul: