Suntem tot mai aproape de zilele în care primăvara va pune stăpânire pe meleagurile noastre. Iar odată cu aceasta poienițele vor abunda în urzici, tocmai bune de gătit! Vloggerița Victoria Tunç‎, a dezvăluit rețeta de preparare a urzicii, moștenită de la bunica. 

După mai mulți ani în care nu a avut ocazia să guste din acest deliciu atât de îndrăgit de bunicile și mamele noastre, dar și de Victoria, aceasta a rămas încântată că a găsit, în Cipru, urzică comestibilă. Ca să-și împlinească pofta, vloggerița nu a stat mult pe gânduri și, și-a gătit un prânz mega-delicios! Aceasta a preparat urzica cu smântână, ciorbă cu urzică, iar apa în care a fiert planta nu a îndrăznit să o arunce ci, a folosit-o pentru a clăti părul! Pentru că Victoria știe încă din bătrâni că urzica, pe lângă gustul ei inconfundabil, are proprietăți miraculoase!

Victoria Tunç‎, ne-a dezvăluit și nouă rețeta de urzică cu smântână, pe care cu drag o împărțim cu voi: „Am prăjit o ceapă, un morcov și puțin usturoi, apoi am pus urzica spălată bine. Am înăbuşit-o bine apoi, separat am amestecat puțină smântână cu puțină făină și apă, sos pe care l-am adăugat peste urzică. Amestecăm tot bine și adăugăm sare și piper negru și stingem focul peste câteva minute”

 Sursa: Arhiva personală

Vezi și: Victoria Tunç este terifiată: “Să ne apere Domnul de necazuri!“. Vloggeriţa îşi face griji pentru familia sa (Video)