Deși Franța a întâmpinat-o cu meseria de proiectant în arhitectură deja de 5 ani, Victoria Mahu nu uită de vocația artistică pe care o are, așa că a lansat o piesă nou-nouță pe tărâm francez, pentru care a ținut să realizeze și un videoclip. Cine sunt oamenii care au ajutat-o pe Victoria să se afirme, dar și cum arată videoclipul cosmopolit al talentatei basarabence, vedeți mai jos.

„O noua colaborare și un nou videoclip… foarte curând! Une nouvelle collaboration, une petite surprise… très bientôt!”, spunea Victoria Mahu, acum câteva zile, pe contul său de pe o rețea de socializare.

Lansarea vdeoclipului s-a produs în scurt timp. „Este o colaborare cu fotograful Didier Viodé – un artist care, prin creațiile sale, aduce un omagiu orașelor, printre care și Besanço. Admir munca sa, pentru că este un proces îndelungat să stai ore în șir pentru a captura câteva sute de fotografii care vor reprezenta doar câteva clipe din videoclip”, spune Victoria Mahu, pe pagina evenimentului de lansare a videoclipului pe rețeaua de socializare Facebook.

„Parmi les rêves
Vidéo réalisée par Didiv Didier

DjMenas Amenaza-beat-box, platines; Damien Groleau-piano, Christopher Peyrafort-guitare François Essomba au percus, Manu Paillardon-basse. Merci à vous tous! (Vă mulțumesc tuturor!)”, le mărturisește Victoria Mahu oamenilor care au făcut parte din echipa de producție a piesei și videoclipului Parmi les rêves (Printre vise).

Desculță și purtând o rochie-ie care amintește de stilul vestimentar întâlnit la Chișinău, Victoria Mahu surprinde frumos printr-o nouă abordare spațială și prin aceeași voce melodioasă, neuitată.

Și cum proiectează ea însăși viața noilor clădiri din Franța, interpreta apare alături de ziduri ridicate de mâinile francezilor de-a lungul a zeci și sute de ani.

Recent, Victoria Mahu a mărturisit următoarele, într-un interviu pentru revista noaastră: „Atunci când ajungi într-o altă țara începi totul de la zero. Asta am făcut și eu, chiar dacă, din punct de vedere personal, îmi aranjasem cumva lucrurile. Muzica m-a acompaniat întotdeauna, însă a trebuit să refac totul, asta deoarece diplomele mele de acasă nu erau valabile. Am lucrat și în alte domenii pentru a-mi câștiga viața, dar am cântat mereu. A trăi din artă este un sacrificiu și un efort, atât în Franța, cât și în Moldova.”

În ciuda faptului că Franța este o țară mult mai mare decât Republica Moldova, Victoria Mahu ne-a spus: „Populația Franței număra 66 de milioane de locuitori. Respectiv pentru a te face cunoscut e mult mai complicat. La fel ca în Moldova, industria muzicală franceză este dirijată de o mână de oameni. Din fericire, revoluția internetului a deschis multe căi pentru mulți artiști. Sper ca peste 10, 20 sau 50 de ani să pot fi pe scenă, să creez cântece indemodabile, care să atingă inima multor generații.”

Foto: Arhiva Personală

Distribuie articolul: