Ultima ediție a emisiunii „Jurnal Săptămânal”, de la postul „Radio Europa Liberă” s-a încheiat cu o veste extraordinară. Sabina Cerbu, unul din cei trei viceminiștri de la Ministerul Justiției al RM, a anunțat despre faptul că se desparte de echipa ministerială grație unui scop nobil: se pregătește să devină mamă.

Vineri

E 1 mai. E zi de odihnă. Iar eu, demult am planificat să închei anume această săptămână cu o mini-vacanță de trei zile la Viena cu prietenele mele. E ca un cadou ce mi l-am oferit. Or, asta va fi ultima mea vacanță din acest an, dar, probabil, și din următorul an. Pregătesc bagajul. Acum am timp să aranjez lucrurile meticulos. De această dată, valiza e mai mare decât de obicei. Se pare că am suficient timp să adun mai multe lucruri decât aș avea nevoie. Înainte, mă pregăteam pentru deplasări din mers.

Prietenele mele nu au mai fost niciodată la Viena, așa că, de această dată, voi avea rolul de ghid. Nu am făcut un plan anume. Cert este că toate avem nevoie de o gură de aer european, o schimbare de atmosferă, o cafea și… o vorbă bună.

Timpul trece, gândurile se așază, prioritățile se schimbă, iar eu încă nu mă pot obișnui cu gândul că devin degrabă mamă. Oare mă voi descurca cu cea mai mare provocare din viața mea?”, comunica viceministrul, pe final de Jurnal Săptămânal.

foto: Valentina Ursu

foto: Valentina Ursu

Sabina Cerbu urmează să împlinească 30 de ani la sfârșitul lunii noiembrie.

S-a născut la Bender, iar pe lângă munca la minister (pe care o încheie de dragul concediului medical de maternitate), mai este și lector universitar la Facultatea de Drept a USM. Pe lângă studiile la facultate, realizate în țară, Sabina Cerbu a desfășurat un stagiu în cadrul Congresului Statelor Unite ale Americii, Camera Reprezentanţilor și posedă studii de master desfășurate la Universitatea Erasmus (Rotterdam, Olanda) și Universitatea din Bologna, Italia.

Este căsătorită și vorbește fluent româna, rusa, engleza și franceza.

foto: justice.gov.md/

foto: justice.gov.md/

Distribuie articolul: