În condițiile în care circa 40% din populația adultă, din SUA, suferă de obezitate, poveștile oamenilor care trec prin această experiență sunt abordate tot mai serios de către societatea civilă, inclusiv mass media. Povestea unei tinere de 24 de ani, pe nume Amber, a emoționat o țară întreagă. Fata este originară din Troutdale, Oregon și a depășit deja greutatea de 300 de kilograme. Obezitatea a privat-o de viață personală, studii și carietă, iar unica ei salvare, de acum, este participarea la un reality show care, speră ea, îi va schimba viața. 

Amber are dar 24 de ani și cântărește deja 300 de kilograme. Din cauza greutății sale, tânăra a devenit eroina unui show televizat american „My 600-lb Life”, de la TLC, la care se înscriu toți americanii care își doresc să slăbească. A fost nevoită să facă acest pas, deoarece kilogramele în plus îi transformă viața într-un coșmar și îi pun în pericol sănătatea. 

Kilogramele în plus nu-i permit tinerei să stea în picioare mai mult de câteva minute, iar din acest motiv, Amber este nevoită să stea mereu acasă, cu părinții săi, care îi sar mereu în ajutor și o salvează. Coborâtul și urcatul scărilor este o adevărată încercare, pe care tânăra se încumetă să o treacă mai rar. Suferă dureri mari de picioare în special din cauza greutății depozitate pe ele. 

Deși îi este greu să vorbească despre acest subiect, tânăra a dezvăluit mai multe detalii despre viața ta în cadrul show-ului televizat la care s-a înscris. În cadrul programului, participanții care cântăresc 300 de kilograme și mai mult suportă operații de micșorare a stomacului, după care, schimbările care apar în viața lor sunt prezentate lumii întregi. 

Reality show-ul va debuta pe 7 ianuarie și e perceput, de către Amber, drept unicul său colac de salvare.

Amber nu reușește să facă baie în mod normal, de aceea, unica modalitatea de a se spăla este să se așeze pe toaletă și să se spele cu apă din robinet. Ar face duș în cadă, însă capacitatea căzii este prea mică pentru a-i permite tinerei acest lux.

Mă doare totul: spatele, gambele, absolut tot, iar uneori, mă gândesc la faptul că nu mă mai poate salva nimic. Sunt atât de limitată în ceea ce pot face… Mă simt prinsă ca într-o colivie. Mă smt ca un monstru urâs și scârbos”, a declarat Amber, potrivit TLC.

Din cauza kilogramelor pe care le adăuga în termen record, Amber a fost nevoită să renunțe la studiile sale la Portland State University și la dorința de a avea un job. Părinții fetei afirmă că obezitatea s-ar trage din cauza unei traume psihologice, pe care Amber ar fi suferit-o în copilărie. 

Distribuie articolul: