Noi am vorbit. În sfârșit.

În fiecare zi, media pentru femei ne bombardează cu cele mai bune cinci tehnici de sex oral, cu cele șapte poziții care îl vor înnebuni, cele douăsprezece căi pentru un orgasm ca la carte. Trei, opt, zece, douăzeci și cinci. Se pare că le-am aflat pe toate. Le-am văzut. Le-am citit. Le-am încercat și am devenit mai fericiți.

Dar nu.

Acum câteva zile am aflat adevărul despre noi. Despre cât de ipocriți suntem. Despre cum, fără măcar a clipi din ochi, cu o mână scriem cu ce este avantajoasă poziția șaizeci și nouă, iar cu altă întindem microfonul să întrebăm niște oameni ce cred despre viață sexuală a unei femei mature.

Dar nici despre asta nu e.

Azi am jubilat. Pentru că ceea ce s-a întâmplat, contrar așteptării, a deschis niște ochi. Ochii celor care ani la rând trăiau în iluzia că nu mai avem nimic de învățat. În viață. În sex. În libertate. Zilele astea noi am scos ochelarii de cal și am început să vedem că în jurul nostru există oameni. Cu vieți. Cu istorii adevărate. Că femeile sunt vulnerabile. Și că noi, cei mai puțin vulnerabili, putem să le distrugem definitiv. Sau să le ajutăm să renască. Printre altele, am mai aflat că suntem plini de prejudecăți. Cum? După atâta lectură bună despre cele cinci tehnici a unui sex oral reușit, noi mai suntem curioși să vedem cum o fac alții?

Azi sunt fericită. Pentru că acest caz, care a adus dramă în viața cuiva, ne-a mai dat o șansă. Să arătăm că ne păsa. Să luăm atitudine. Să spunem. Acest caz a ajutat alte femei să scoată din ele trista istorie a hărțuirilor sexuale prin care au trecut. A violurilor din adolescență. Și a lipsei unei celule de suport pentru femeile care au trecut prin așa experiențe, dar și a pregătirii societății să ajute aceste victime. Și cel mai important – zilele astea am aflat că orice femeie are dreptul la sex.

Și știți ce? Leul se depreciază din ziua în care a apărut, coaliția ne are o dată la fiecare patru ani, dur și fără nicio plăcere, corupția e din prima zi în care moldoveanul a scos capul la lumina zilei. Ne-a rămas doar sexul. Unicul lucru pe care nimeni nu are dreptul să ni-l ia. Jos mâinile de pe el!

Diana Guja

Distribuie articolul: