Copii din mediul urban sunt predispuşi la alergiile alimentare. La această concluzie au ajuns cercetătorii din SUA în urma studiului descoperind că 9,8 procente din copiii ce locuiesc în mediul urban suferă de alergii alimentare, comparativ cu doar 6,2 procente dintre copiii din zonele rurale. Rezultatele unui studiu din SUA au demonstrat că 9,8 procente din copiii ce locuiesc în mediul urban suferă de alergii alimentare, comparativ cu doar 6,2 procente dintre copiii din zonele rurale, scrie labspaces.net.

“Am constat că densitatea mare a populaţiei corespunde cu un număr crescut de alergii în rândul copiilor. Acest lucru demonstrează că mediul are un impact major asupra modului de dezvoltare a alergiilor alimentare. Legături similare s-au observat şi în cazul astmului”, a afirmat pediatrul Ruchi Gupta, de la Facultatea de Medicină din cadrul Northwestern University, SUA.

Alergiile la arahide se întâlnesc de două ori mai des în oraşe, cu un procent de 2,8%, decât în comunităţile rurale, unde s-au descoperit la doar 1,3 procente din copii.

Alergiile alimentare reprezintă o problemă serioasă de sănătate. O reacţie alergică severă se poate manifesta prin scăderea tensiunii arteriale, probleme de respiraţie şi umflarea gâtului. Când apar astfel de simptome, alergia poate duce la deces.

Distribuie articolul: