Imaginea de mai jos arată casa de la țară a cancelarului german, Angela Merkel. Casa e numită de mass-media on-line din Germania “reședința de la țară a șefului guvernului german”. Astfel, aceasta este unica proprietate din mediul rural, pe care o deține cuplul Sauer și Merkel.

Multă lume ar putea pune la îndoială această poză, ori noi ne-am obișnuit cu case de câteva etaje deasupra pământului și încă două săpate în pământ, cu arcuri asemenea bisericilor și garduri de trei metri. Multe dintre casele guvernatorilor sau primarilor, ori pur și simplu ale oficialilor nici nu pot fi puse în comparație cu ceea ce germanii numesc “reședința de la țară” a lui Merkel. Aceasta din urmă seamănă mai mult ca spațiu pentru a găzdui muncitorii și nu lăcașul cancelarului uneia dintre cele mai puternice țări din Europa.

Casa de la țară a Angelei Merkel

Jurnaliștii au mers mai departe și foarte meticulos au reperat casa în Berlin în care Angela Merkel trăiește. Cancelarul nu deține clădiri de patru etaje, cu un subsol și zece garaje. Proprietatea sa nici măcar un etaj nu este, e vorba chiar de un apartament! De menționat că plata pentru chiria apartamentului se face din fonduri proprii și nu din bugetul de stat. Atunci când cancelarului i s-a propus să treacă la un apartament de stat, Angela Merkel a refuzat. Ea preferă să trăiască acolo unde îi place și să plătească singură pentru el.

Și soțul Angelei Merkel este la fel de modest, mai mult, acesta plătește pentru sine, în cazul în care el trebuie să zboare cu soția sa în deplasările de serviciu cu avionul de stat sau cu elicopterul. Acesta mai preferă să achite, în cazul în care este necesar, vacanța soției sale, alegând bilete pentru zboruri regulate, care sunt mult mai ieftine.

Sursa: Europe-today.ru

Distribuie articolul: