Toate ne-am întrebat, la un moment dat, de ce bărbații care se apucă de sport slăbesc mai ușor decât femeile, deși tragem cât putem de tare atunci când facem mișcare.

Ei bine, oamenii de știință din SUA au ajuns la concluzia că masa musculară a corpului feminin este responsabilă de rezultatele slabe obținute când ne chinuim sa slăbim.

Oamenii de știință de la Universitatea din Missouri (SUA) au confirmat un fapt care a reușit, la un moment dat, să indispună orice femeie: bărbații care se apuca de sport slăbesc mai repede decât femeile care fac mișcare.

Cercetătorii din Missouri au ajuns la această concluzie după ce au organizat un program de fitness pentru 75 de femei și bărbați obezi. Programul includea atât așa-numitul tras de fiare, cât și exerciții de aerobic, fiind personalizat pentru fiecare persoană în parte astfel încât să dea cele mai bune rezultate. După 16 săptămâni, oamenii de știință au constatat că, pentru aceeași diminuare a indicelui de masă corporală, femeile trebuiau sa depună 85% efort, în timp ce bărbaților le era suficient 65% efort pentru a obține aceleași rezultate.

Unul dintre principalele motive pentru care femeile trebuie să depună mai mult efort în sala de fitness pentru a slăbi, comparativ cu bărbații este masa musculară. Cantitativ, femeile au o masă musculară mai redusă proporțional, față de bărbați. Mușchii sunt esențiali pentru a crește ritmul metabolismului și pentru a arde grăsimi.

Așadar, cu cât un corp are mai mulți mușchi, chiar și nelucrați, cu atât va arde mai multe grăsimi și va slăbi mai ușor. Acest lucru este cu atât mai important, cu cât înseamnă că un bărbat, chiar și în timp ce se odihnește, arde mai multe calorii decât o femeie în stare de relaxare. Totodată, femeilor nu le este suficient să meargă la sală sau să practice un sport anume, ele trebuie să aibă grijă și la alimentația de zi cu zi, în timp ce bărbații se pot menține și chiar slăbi doar prin antrenament.

Distribuie articolul: