Diaspora moldovenească din Rusia a celebrat, duminică, sărbătoarea ”Mărțișor 2014”. La evenimentul cultural, organizat de circa 1000 de basarabenii aflați în Federația Rusă, a fost prezent și Victor Lutenco, șef al Biroului de Relații cu Diaspora.

Atmosfera de sărbătoare a concertului festiv ”Mărțișor 2014” a fost încinsă de repertoriul interpreților Zinaida Julea și Gheorghe Țopa. În cadrul evenimentului artistic, toți spectatorii au primit câte un mărțișor din partea BRD. 

În cadrul vizitei de lucru, Victor Lutenco a participat la o întrevedere cu peste 20 de lideri ai comunității moldovenești din Moscova, St. Petersburg, Kostroma, Murmansk, Tumen, Yakutia, Hanty-Mansiisk. Aceștia au apreciat activitatea BRD, precizând că sunt dispuși să organizeze acțiuni mai multe și mai diverse.

Membrii diasporei și-au manifestat interesul față de organizarea cursurilor de limbă română, mai ales pentru copii. În același timp, ei au precizat că duc lipsă de informații despre Republica Moldova, solicitând mai mult suport.

Șeful BRD s-a întâlnit, de asemenea, cu mai mulți studenți originari din Republica Moldova, care au vorbit despre interesul de a reveni în țară și a se angaja, inclusiv, în cadrul instituțiilor publice.

Distribuie articolul: