Ca să reușească să îți golească buzunarele, hoții vor încerca cel mai adesea să îți distragă atenția. Deoarece nici ei nu își doresc o confruntare cu ținta lor, vor avea suficientă grijă ca tu să nu simți nimic. Aici intră în scenă îndemânarea fiecăruia și micile roluri pe care le vor juca pentru a te păcăli.

Iată câteva dintre cele mai răspândite metode, identificate de echipa greatnews.ro:

Șmecheria cu jacheta. Hoțul se folosește de o haină ținută peste mână. Ascunzându-și mâinile sub ea, el își ridică brațele până când are acces la geantă, buzunar etc. Protejat de jachetă, hoțul poate oprea în voie. De regulă acționează alături de un prieten, căruia îi va pasa portofelul. Pentru a ascunde și mai bine activitatea sa, hoțul se poate preface că citește o revistă sau un ziar.

Stratagema „Cât este ceasul?” A-l distrage pe cel pe care vrei să îl jefuiești este una dintre cele mai vechi șmecherii. Așa el va avea timp să localizeze unde se află bunurile de valoare pe care le ai asupra ta. În plus, privitul în jos, spre ceas, te face vulnerabil. Și aici hoții lucrează în echipă: unul întreabă cât e ceasul, celălalt se va apropia de tine și îți va sustrage ce îi vine la îndemână. Poți să verifici ora, dar urmărește cu atenție și persoana care te-a întrebat și nu o lăsa să se apropie prea mult de tine.

Schema compasiunii. Unul dintre hoți se preface că a scăpat ceva pe jos, mizând pe bunăvoința ta că îl vei ajuta să își strângă lucrurile. În timp ce tu te apleci să îl ajuți nu îți mai supraveghezi geanta sau haina, care este buzunărită de celălalt hoț. De obicei, oamenii se concentrează pe un singur lucru, iar atunci când se petrece ceva interesant, atenția acordată valorilor pe care le au asupra lor va scădea automat.

Tehnica „sandviș” sau „ciocnirea accidentală”. Un individ îți blochează brusc drumul: se oprește exact în fața ta, iar tu te lovești de persoana respectivă. Al doilea hoț intră la rândul tău în tine, își cere scuze și îți ia portofelul pe la spate, cât timp tu ești prins la mijloc. Astfel, contactul  este mascat într-o atingere inofensivă, total întâmplătoare. Tehnica poate fi aplicată și în autobuz, hoțul profitând de o groapă în drum sau de o frână bruscă a șoferului pentru a cădea peste tine, prefăcându-se că s-a dezechilibrat.

La cumpărături. Hoții vor profita de situație dacă un obiect dintr-o vitrină sau de pe un raft ți-a atras atenția. În timp ce privești obiectul și calculezi în minte dacă merită banii, un hoț îți poate fura portofelul dacă îl ții într-un loc vulnerabil.

Metoda „mama inocentă”. Un copil înfășat ținut în brațe sau ceea ce pare din exterior a fi un copil (se folosesc și pături împachetate sub forma unui nou-născut) le ajută pe hoațe să fure liniștite și să își ascundă prada în faldurile păturilor. În plus, oamenii nu sunt suspicioși atunci când văd o mămică în mijloacele de transport în comun sau în stație.

130107_r23011_p886-690-459-23115834

De ce trebuie să știi asta? Pentru că hoții de buzunare sunt peste tot! Nu doar la piața centrală. Mai ieri, polițiștii au reținut doi indivizi după ce au sutras portmoneul unei tinere de 17 ani, într-un microbuz de ruta 123. Fata avea 850 lei în portmoneu. Iată ce ne sfătuiesc oamenii legii ca să evităm „întâlnirile” cu hoții de buzunare:

Când aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lîngă DVS.

Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.

Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.

În cazul în care transportul public este aglomerat  şi sunteţi bruscat, asiguraţi-vă buzunarele şi priviţi cu atenţie la călătorii din jur.

Geanta atârnată neglijent pe umăr este momentul potrivit al hoţului de buzunare.

Ţineţi bagajul personal pe cât posibil în văzul ochilor.

Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.

Îi puteți vedea pe hoții de buzunare profesioniști, în plină acțiune în filmul Focus, cu Will Smith și Margot Robbie în rolurile principale. Recomand!

Foto: newyorker.com

Distribuie articolul: