Astăzi femeile au un spectru enorm de posibilități pentru înfrumusețare. Fără ca să depună un efort mare acestea pot deveni în câteva minute adevărate regine ale frumuseții.

Comparând cu ce metode de înfrumusețare complicate erau folosite de femei cu apoximativ 80 de ani în urmă, trebuie să ne bucurăm de procesul de modernizare care a atins această sferă, oferindu-ne o multitudine de posibilități de a arăta bine într-un timp relativ scurt.

Dacă acum ne mulțumim cu o placă de ondulat părul pentru a ne face coafura dorită, femeile în anii 1930 aveau nevoie de o adevărată mașinarie pentru a obține efectul râvnit.

Această mașinărie era utilizată de femei pentru „înghețarea” pistruilor cu dioxid de carbon, acesta era unul dintre tratamentele faciale la modă în anii 1930. În timpul tratamentului, pacientei îi erau acoperiți ochii cu ajutorul unui sistem mecanic, nările îi erau astupate, iar respirația se efectua prin intermediul unui tub.

boredpanda.com

Predecesorul uscătorului de păr.

boredpanda.com

Ondularea permanentă a părului. Germania, 1929

boredpanda.com

Următorul aparat ajuta la aplicația corectă a make-up-ului

boredpanda.com

Această mască înfricoșătoare ajuta la stimularea circulație sângelui și în rezultat pielea arăta mai sănătos.

boredpanda.com

Acest scaun ajuta la pierderea greutății prin masajul continuu pe care în exercita asupra picioarelor.

boredpanda.com

Mască din fructe în anii 1930 

boredpanda.com

Aparatul pentru bujori în obrăjori. În anii 1940, Boneta Glamour promitea o roșeață sănătoasă în obraji, asemeni celei căpătate în timpul unei plimbări pe munte. Și cum se obținea acest lucru? Scăzând presiunea atmosferică din jurul capului.

boredpanda.com

Aparatul pentru eliminarea punctelor negre. Un aparat popular în cadrul saloanelor de înfrumusețare din anii 1930: un sistem de mici ventuze din sticlă conectate, prin intermediul unor cabluri, la o pompă de vid.

boredpanda.com

 

 

 

Distribuie articolul: