Recent Sanda Filat a oferit un interviu pentru e-sanatate.md, unde a vorbit despre calitatea serviciilor medicale prestate în Republica Moldova și despre experiența ei fiind psiholog.

În interviu nu au lipsit întrebări în care Sanda Filat a trebuit să-și exprime propria părere despre problemele moldovenilor și cât e de complicat să fii psiholog aici.

Sanda Filat a povestit despre experiența deschiderii centrului pentru dezvoltarea personalității „LILA”, unde făcea consiliere, psihoterapie, traininguri și multe alte activități. „Oricare ar fi întrebarea sau problema, la psiholog ajung oamenii care au curaj și atunci când sunt pregătiți pentru o schimbare, fie și pentru una foarte mică”, a mai adăuagat aceasta.

Întrebată dacă este complicat să fii psiholog în Republica Moldova, Sanda Filat a dat de înțeles că însăși profesia este grea, nu și țara în care este executată. „E o profesie care te solicită, te face să te implici total. Nu cred că poți să o practici dacă nu-ți place. Dacă îți place, e foarte creativă și îți aduce multe satisfacții, chiar dacă nu e simplă”, a declarat Sanda Filat.

Pentru a preveni situații neplăcute și interacționarea cu sistemul medical, Sanda Filat a afirmat că practică yoga, face meditație și înceră să mănânce sănătos. ”În ultimul timp încerc să mănânc mai puțin (mai puțin zahăr, grăsimi, ciocolată). Vedeți, totul e în capul nostru. Dacă știu că un produs îmi face rău, nici nu mi-e poftă de el. Dacă știu că un gând sau o emoție îmi face rău, găsesc o cale să scap de ele. Asta îi învăț și pe copiii mei”.

Chiar dacă încearcă să nu exagereze cu mâncarea, Sanda Filat a spus că plăcintele totuși nu cad sub incidența produselor interzise: „Mă orientez după ceea ce simt. Corpul meu știe exact ce-i trebuie, iar eu încerc să-l ascult și să-i dau ce are nevoie și cât are nevoie. Ei, nu înseamnă că nu exagerez uneori. Mai ales când e vorba de plăcinte.”

 

Distribuie articolul: