Există anumiți factori, interni (genetici), dar și externi, care favorizează creșterea părului pe față, la femei. Unul dintre cei mai importanți factori externi, de acest gen, sunt dulciurile, o demonstrează un studiu recent. Conform unui studiu realizat de un medic endocrinolog de la Spitalul Universitar Whipps Cross, din Londra, din cele 2.000 femei care au participat la sondaj peste 60% au recunoscut că au probleme cu părul nedorit, informează lyla.ro.

Există o serie de factori principali care favorizează creșterea părului pe față la femei. Cel mai important factor, din grupul celor externi, sunt dulciurile. De la biscuiți, până la prăjiturile glazurate, cantitatea mare de zaharuri si carbohidrați duce la dereglări hormonale, confirmă studiul.

 

 

„Aceste mâncăruri au un indice glicemic ridicat. Asta înseamnă că produc energie rapid și duc la creșterea nivelului de insulină. Insulina e hormonul care reglează cantitatea de zahăr din sânge. Suprasolicitarea organismului în vederea eliberării de insulină, duce la o explozie de testosteron – hormon masculin, care și provoacă creșterea părului mai sporită, nu numai pe față, dar în toate zonele corpului.

Distribuie articolul: