Cel mai mare bazin artificial, construit vreodată de om, se numește San Alfonso del Mar și se află în Algarrobo, Chile. Plajele private, apa albastră de lagună și Soarele care asfințește parcă în ocean, sunt doar câteva dintre detaliile care fac din acest loc un adevărat Paradis inventat de om.

Suprafața totală a bazinului artificial este de 8 hectare, iar capacitatea acestuia este de 50 milioane de litri de apă. Datorită acestor parametri, complexul a fost înscris în Cartea Recordurilor Guinness.

Apa din San Alfonso del Mar este pompată din Oceanul Pacific, tratată, filtrată și apoi este pusă la dispoziția doritorilor de a se scălda în acest bazin impunător.

Bazinul a fost elaborat de compania chiliană a lui Fernando Fischmann, Crystal Lagoons.

Prima estimare ale investiției făcute în acest punct de atragere a turiștilor este suma de 3,5 milioane de dolari americani doar pentru sistemul de filtrare și desalinizare a apei. Această tehnologie permite obținerea unei ape pure și turcuoaz, ca de lagună. Temperatura medie a apei din acest bazin este de 26 grade Celsius.

La aceste costuri se adaugă 2 miliarde de dolari pentru construcție și câte 2 milioane de dolari, în fiecare an, pentru curățarea și întreținerea bazinului. Contrucția piscinei gigant a durat circa 5 ani.

În total, complexul San Alfonso del Mar oferă plaje private, apă de ocean nesărată, apartamente situate chiar lângă plaja pe care ai comandat-o, amfiteatru în aer liber, restaurante, terenuri de tenis, saloane SPA, discoteci subterane, mall-uri, acvariumuri și jacuzzi cu priveliștea spre ocean.

Surse foto: sanalfonso.cl,moraleandmight.com, www.shockblast.net, podroze.przemyslawsobolewski.com, www.moob.com.br, casas.mitula.cl, www.mundogump.com.br,designalmic.com, www.pinterest.com

Distribuie articolul: