Expunerea la soarele dimineții îți poate readuce silueta perfectă. Cercetătorii de la Universitatea din Chicago au stabilit cum poți scăpa de teama kilogramelor în plus doar prin simplul efort de a te da jos din pat la ore matinale.

54 de persoane, cu o vârstă medie de 30 de ani, au participat la testul efectuat de cercetatorii Școlii Medicale Feinberg din cadrul Universitații din Chicago pentru a stabili influența expunerii la lumina soarelui de dimineață asupra organismului.

Participanții la experiment care au petrecut între 20-30 de minute în fiecare zi în plină bătaie a soarelui de dimineață s-au dovedit a fi în formă perfectă, iar silueta lor nu a avut de suferit în ciuda unei alimentații bogate pe parcursul întregii săptămâni. Efectele au fost vizibile atât la persoanele care au desfașurat activități în afara casei între ora 06-10 dimineața cât și la cele care s-au expus câte o jumătate de oră la lumina soarelui în timp ce își savurau cafeaua.

baie de soare

O primă explicație a cercetătorilor a constat în faptul ca trezirea la ore matinale reglează funcțiile ceasului biologic al fiecarei persoane. Astfel, o bună sincronizare a ceasului biologic aduce programul de somn într-un ritm natural, adaptând și performanțele corporale la orarul zilnic de funcționare al organismului. Prin urmare, deșteptarea “cu noaptea în cap” nu trebuie să fie un chin.

Totodată, speciaiștii atenționează: expunerea excesivă la lumina soarelui de dimineață, poate avea efecte nedorite asupra corpului.

Sursa: sanatate.acasa.ro

Foto: mozambique.co.za

Distribuie articolul: