Urmărim cu mare curiozitate ultimile tendințe în materiel de vestimentație și încălțăminte. Nu tocmai mereu ne dăm seama că încălțămintea pe care o purtăm și care este în vogă, poate fi nocivă. Studiile oamenilor de știință au demonstrat care este cea mai nocivă încălțăminte. În urma cercetărilor, s-a ajuns la concluzia că anumite tipuri de pantofi pot avea efecte nedorite asupra picioarelor unei femei, deși de multe ori aceste tipuri de pantofi sunt la modă.

De exemplu, pantofii cu tocuri înalte și subțiri sunt deseori cauzele durerilor cronice, și entorselor la glezne. Totodată, potrivit medicilor, tocurile înalte și subțiri afectează centrul de greutate al corpului și astfel se formează o presiune inutilă asupra unor zone al e coloanei vertebrale. Din aceasta cauza, în timp, pot apărea deformări ale coloanei și totodată pot fi afectate ligamentele picioarelor.

 

 

Pantofii țuguiați au și ei un efect nociv asupra picioarelor. Din cauză că picioarele nu au suficient aer și spațiu, fiind ținuți în strâns ar putea să apar. Mai mult decât atât, faptul că degetele sunt ținute atâta de strânse, poate duce la deformarea oaselor acestora și ulterior se pot incovoia. Tot pantofii cu botul alungit sunt cauza unghiilor încarnate.

 

Tot dăunători sunt și balerinii. Fiind foarte joși, fără o talpă adecvată, afectează foarte mult în primul rând mersul. Pot cauza, dacă sunt purtați în exces, deformări ale încheieturilor picioarelor, cele mai des întâlnite fiind deformările gleznelor. Acestea apar din cauză că labă piciorului este practic obligată să se muleze direct pe terenul pe care pășim și de multe ori acesta este denivelat.

 

Cea mai potrivită încălțăminte este cea cu tocul de minim 3 cm, dacă vorbim despre pantofii cu toc, atunci acesta trebuie să fie unul gros și de 5 cm.

 

 

Distribuie articolul: