Actrița Cameron Diaz, în vârstă de 41 de ani, a urmat exemplul prietenei sale, Gwyneth Paltrow, și a scris o carte care cuprinde regulile după care se ghidează pentru o viață sănătoasă. Cartea oferă sfaturi utile pentru un stil de viață sănătos, precum satisfacerea senzației de foame cu alimente bogate în nutrienți.

Iată 5 sfaturi importante oferite de vedetă în noua sa carte: “The Body Book: The Law of Hunger, the Science of Strength, and Other Ways to Love Your Amazing Body” (Cartea despre trup: Legea foamei, Știința puterii și alte modalități prin care-ți poți iubi uimitorul corp).

1. Bea apă după ce te trezeşti!

Ştiai că o noapte de somn te lasă deshidratată? Din acest motiv actriţa lasă o sticlă de 1 litru cu apă la îndemână, lângă pat, şi o bea dimineaţă, imediat după ce se spală pe dinţi. “Mă simt mai bine după ce beau apă. Ca o plantă ofilită ce tocmai a fost revigorată după ploaie,” scrie Cameron în cartea sa.

2. Bucură-te de un mic dejun bogat şi săţios!

Cameron povesteşte că, în copilărie, mama ei o încurajat-o să aibă un mic dejun copios care să-i ofere energia de care avea nevoie într-o zi de şcoală, iar acest obicei l-a păstrat de-a lungul anilor.

3. Consumă probiotice!

Probioticele, bacteriile sănătoase pe care le putem găsi în iaurt şi alte alimente fermentate, sunt recomandate de nutriţionişti pentru menţinerea echilibrului din tractul digestiv. Actriţa te sfătuieşte să citeşti etichetele şi să cauţi probiotice precum L. acidophilus, L. casei sau Biofidobacterium.

4. Include lămâile în dieta zilnică!

Cameron foloseşte sucul de lămâie în salate, înlocuind astfel sosurile grase, dar şi la paste, alături de parmezan, şi îl adaugă în sticla cu apă. Lămâia ajuta la digestie şi creşte imunitatea. De asemenea conţine vitamina C, calciu şi magneziu.

5. Fii activă!

Vedeta aminteşte cititorilor că în cazul sportului nu trebuie să fie “totul sau nimic”. Chiar dacă nu ai timp să mergi la sală, asta nu înseamnă că nu poţi fi activă. Fie că faci câteva exerciţii simple în timp ce te speli pe dinţi sau eşti la coadă la o cafenea sau urci scările în loc să iei liftul, nu uita să faci mişcare.

Cameron Diaz

Sursa/foto:eva.ro

Distribuie articolul: