Berea conţine o vitamină care luptă împotriva obezităţii şi îmbunătăţeşte masa musculară, susţin cercetătorii de la Şcoala Politehnică Federală din Lausanne, Elveţia. Aceasta se pare că are capacitatea de a ne prelungi viaţa. După 10 săptămâni de studiu, specialiștii au descoperit că șoarecii supuşi unei diete bogate în calorii, dar care consumau şi NR, s-au îngrăşat cu 60% mai puţin decât cei care nu au primit NR. Mai mult, s-a constat că niciunul dintre şoarecii trataţi cu NR nu au devenit diabetic, spre deosebire de restul subiecţilor.

Molecula ribozid-nicotinamida (NR), care se găseşte în lapte şi despre care se crede că ar exista şi în bere şi alte alimente, este responsabilă de aceste beneficii. Ribozid-nicotinamida nu are efecte secundare şi se pare că are capacitatea de a prelungi viaţa, scrie daily mail.

În urma studiului, cercetătorii au ajuns la concluzia că e posibil ca nivelul crescut al moleculelor NR să reflecte o îmbunătăţire a funcţiei mitocondriale, responsabilă de furnizarea energiei. Mitocondriile joacă un rol important în procesul de îmbătrânire, motiv pentru care oamenii de ştiinţă speră ca molecula-minune să lupte împotriva acestui proces.

Distribuie articolul: