Veronica Croitoru este tot mai des solicitată să coase rochii de mireasă pentru cununie și pentru recepție. Are la activ în jur de 15 ținute cusute. Am vorbit cu ea despre preferințele mireselor de la noi.

Se înțelege că miresele preferă să își coase rochiile ca să poată dicta fiecare nod de ață, fiecare cusătură. În plus, le iese mai ieftin așa decât dacă ar procura o rochie la un salon de mariaj unde costă cel puțin 1000 euro. O rochie de mireasă cusută de Veronica Croitoru, cu aplicații de perle și alte pietre, broderii manuale, poate costa de 4 ori mai puțin. 

„Rochiile bufate necesită multă muncă. Sunt complexe ca design și croială. Ca să obținem forma asta „înfoiată”, cos fustele interioare separat, apoi multe straturi de fatin rigid. Optez pentru tul natural, crep, broderie cu flori, fire argintii. O astfel de rochie presupune o mare responsabilitate.”

1506412948322

Deci câți „kilometri” de stofă folosești pentru a realiza o rochie de prințesă? 

„Pentru o rochie de cununie folosesc cel mult 6 metri de stofă, dar iată când vine vorba despre cele de recepție…Numai fusta interioară cere 16 metri de tul, pentru căptușeală e nevoie de 2,5 metri, 10 metri de tafta și alți 18 metri de tul pentru partea exterioară a rochiei.”

02 (6)

Ce vor miresele? Care sunt preferințele lor în materie de rochii?

„Clientele se vor regine, de aceea nu lipsesc perlele și pietrele. Dacă e să ne referim la croială, atunci optează pentru rochie de mireasă tip A,  partea de sus a rochiei urmează linia corpului, iar partea de jos are forma liniei A. Rămân la fel de căutate rochiile de mireasă „prințesă” – cu corset și foarte voluminoase în partea inferioară. Își mai doresc spatele dezgolit, iar linia de contur o brodăm manual, ca să îi conderim senzualitate. Își dezgolesc ușor spatele chiar și la cununie. Trebuie însă să precizez că decolteuri exagerate nu mi s-au cerut niciodată, iar spatele se dezgolește atât cât să nu arate vulgar.”

21762231_823946697765873_4923725083767951435_n

Dacă nu ratați niciun material semnat de Ea.md, atunci sigur ați văzut una din rochiile create de Veronica. Este vorba despre rochia pe care a purtat-o Diana Țurcan – ofițerul de presă al Serviciului Situații Excepționale cu Alexandru Țuțu – colegul ei de serviciu. Unul din motivele pentru care Veronica este atât de iubită de clientele sale, mă gândesc eu, este viteza de lucru. 

„Adevărul e că pot lucra 2 zile și 2 nopți la rând, fără oprire, ca să predau comanda atunci când e nevoie. Probabil e unul din motivele pentru care am cliente fidele, așa cum este Diana. Am o clientă care de 5 ani vine doar la mine și îmi încredințează cele mai importante evenimente din viața ei. O rochie e ceva mai mult decât niște stofe adunate grămadă, mai ales dacă ne referim la nunți.”

04 (10)

Vezi și: De ziua sa, ofițerul de presă Diana Țurcan a îmbrăcat rochia de mireasă! La nuntă au venit și pompierii (FOTO)

Veronica Croitoru este absolventă a Universității Tehnice din Moldova, Facultatea Industria Uşoară, Specialitatea Design Vestimentar. Lectorii ei sunt mândri de ea și îi spun, oricând au ocazia, că a crescut – cel mai plăcut compliment pentru Veronica. La început, cosea ținute pentru sine, pentru sora și prietenele sale. Astăzi, agenda Veronicăi este plină. Îi place să lucreze repede și calitativ. Recordul ei personal la cusut este 5 ore. În 5 ore a cusut o rochie pentru o clientă care se grăbea la un eveniment.