Pe data de 14 decembrie, s-a desfășurat „Vernisajul Vinului”, aflat la ce-a de-a III-a ediție. Evenimentul a găzduit oaspeți de vază, care au savurat din vinuri moldovenești, de calitate, care s-a dat pe plac invitaților. „Vernisajul Vinului” a găzduit atât demnitari, cât și oricare alți doritori de-a gusta din vinurile produse de cele 15 companii vinicole, care au participat la eveniment. Printre oaspeții serii i-am regăsit pe William Moser, ambasadorul SUA în R. Moldova, împreună cu soția sa, Marie Moser; Vlad Filat, premierul R.M., Dumitru Diacov, președinte de onoare PDM, Vasile Bumacov, Ministrul Agriculturii și Oleg Cernei, consilier PL.

Companiile producătoare de vinuri, pe lângă un pahar cu „licoare” și-au delectat oaspeții cu gustări. De asemenea, pentru a crea o atmosferă plăcută, organizatorii au prevăzut și muzică de calitate.

Jurnalistul Vasile Botnaru, a pictat portrete pentru doritori, folosind pe post de culoare – vinul fiert. Posibilitatea de-a picta cu vin au avut-o și alți oaspeți, printre care a fost și Marie Moser, soția ambasadorului SUA în Moldova.

Biletele pentru intrare la acest eveniment au costat între 50 – 70 de lei și au fost la număr 300. Bugetul de organizare a evenimentului a fost colectat din vânzările de bilete, contribuțiile de participare din partea vinăriilor și cu suportul proiectului USAID CEED II și programul de restructurare „Filiera Vinului”.

 

Distribuie articolul: