Toată Europa a votat pentru ea și tot întreaga Europă a sărit ca arsă atunci când s-a aflat că anume travestitul din Austria este câștigătorul trofeului Eurovision din acest an. Într-o discuție televizată imediat după finala ESC 2014 la canalul Poccia, Verka Serduchka, un interpret de pe aceeași nișă cu Conchita Wurst, a comentat succesul vedetei din Austria. Iată ce crede Verka despre Conchita.

„Fiți mai înțelegători. Dacă piesa nu era una emoțională, nu mai vedeam așa rezultat! M-am bucurat mult pentru Belarus, care după atâția ani a reușit să acceadă în finală. Uite acesta este un rezultat care merită apreciat. Locul este doar un loc, e chiar ceva foarte neînsemnat”, declară în debutul discuției Verka Serduchka, apărută în convorbirea skype alături de „mama ei”.

 Conchita Wurst

Referitor la mult-discutata barbă a Conchitei Wurst, Verka a declarat ironic: „Printre altele, Filip Kircorov este deja la modă. Dacă e să fim sinceri, rezultatul era același și dacă nu era barbă pentru că repet, piesa contează. Nu-mi place când cineva îi sare în cap omului – dacă așa-i place, cu barbă, n-avem decât să-l acceptăm așa cum este”.

 

Verka a continuat glumele declarând că acest show este extraordinar, însă e prea lung: „Când vorbim de Eurovision totul este atât de frumos, dar este prea lung. Am trezit-o pe mama de două ori (interpretul apare în convorbirea de pe skype cu așa-zisa mama lui)”.

Vladimir Berezin, artist al poporului din Rusia a declarat în dialog că trebuie să zâmbim și să ne dăm seama pentru ce avem acest concurs, Eurovision: „Să ne împăcăm o dată cu gândul acestei barbe: Verka are steluță pe cap, Conchita are barbă – ei și ce?! Dar până să ne obișnuim cu barba Cochitei, recunoaștem că silueta Verkăi ne place mult mai mult!”.

 

„Eu zic să nu ne certăm, toate aceste cifre nu au nicio importanță, a mai adăugat Verka. Este așa o greutate de mare să fii pe acea scenă, este o presiune atât de mare. Dacă mă gândesc că fetele noastre au doar 17 ani (Tolmachevy), eu cred că înnebuneam la vârsta lor. Cu Conchita eu m-am întâlnit, este bună, nu o certați, vă rog. Așa este ea – mai stranie, o stranietate cu barbă. Concursul a luat sfârșit, să-l salutăm pe cel de la anul”, a mai declarat Serdiucika, aplaudată de întregul studiou Poccia, plin de artiști care discutau post factum această ediție ESC.

 

Verka declară că a primit un premiu pentru una dintre cele mai colorate evoluări de la Eurovision (ea a reprezentat Ucraina în 2007). „Am rămas foarte surprinsă și vreau să vă zic că acolo tronează bunătatea și dragostea, niciun fel de politică”. Interpreta travestită a Rusiei mai spune că Filip Kircorov i-a expediat un mesaj în care prognoza anume câștigul reprezentantei Austriei la Eurovision 2014”.