Joi, 23 octombrie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare nr.126, tel.: 022 214 203) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului de poeme Verde regal  de Emanuel Alexandru, apărut la Editura Arc. La lansare vor participa scriitorii Mircea V. Ciobanu, Maria Șleahtițchi, Andrei Țurcanu. Moderatorul eveniemntului este Emilian Galaicu-Păun, redactor-șef al Editurii Cartier. Cartea va fi disponibilă la preț promoțional în ziua lansării. 

verde„Nu e pentru prima dată când poezia supraviețuiește autorului ei. Mai puțin obișnuit este însă faptul că omul care a gândit această poezie nu a încercat niciodată euforica stare, dulce-amară, a poetului care își vede tipărit „visul chimeric”. Pentru că Emanuel Alexandru nu a publicat în timpul vieții nici un vers și nimeni din preajmă nu știa că „relaționează” (un verb straniu, dar exact pentru situația sa!) cu un poet adevărat. Așa a și murit – ca poet anonim. Iar cartea de față se iscă din cea mai tristă postumitate. pentru a nu-i tulbura taina, am renunțat la bagatela biografico-fotografică, lăsând să vorbească doar poezia. Visătorul era (este!) poet”, declară despre autor Eugen Lungu.

Emanuel Alexandru s-a născut la 12 iunie 1938 și s-a stins din viață la 13 august 2001. A fost un poet anonim, un poet care a murit necunoscut, descoperit acum cu un excepțional volum, Verde regal, de Eugen Lungu și Editura ARC. Emanuel Alexandru este un pseudonim al unui fost profesor (învățător) de muzică.

P

Distribuie articolul: