Începutul de iulie ne aduce tradiție și veselie, concursuri, artizanat și multe motive tradiționale într-o nouă ediție IA Mania. Iată ce și-au propus organizatorii pentru acest an.

„Suntem bucuroși să vă anunțăm că susținerea voastră ne dă aripi să pornim o nouă ediție a festivalului IA MANIA!  Festivalul Artelor Născute din Tradiție va avea loc pe 8 iulie la Holercani! Urmează ședințe lungi cu primarii satelor raionului Dubăsari”, ne-au comunicat cei de la KLumea.

Cu mai multe detalii despre cea de a 6-a ediție IA MANIA a venit pentru EA.md Nata Albot, co-fondatoare KLumea. Iată ce și-au propus pentru această ediție:

“Vreau mult ca în acest an să avem poate artiști din diasporă; bineînțeles că nu renunțăm la deja tradiționalele Mândria și Cai verzi pe pereți; mi-aș vrea tare mult să fac un concurs de sculptura live la festival; iar proiectul de suflet al acestui an este lansarea de carte”, a menționat Nata Albot.
„Este un proiect UNDP și Uniunea Europeană, pentru a spori măsurile de încredere pe cele două maluri ale Nistrului. E o carte în care ne-am propus să colectăm povești și legende din Holercani și Ternovca. Lucrăm cu un jurnalist din Moldova și unul din Transnistria. Am făcut un concurs pentru ilustratori. S-au înscris peste 60, nici nu știam că avem atâția. Am selectat pe cei mai interesanți și, în curând, vom alege unul cu care vom lucra, să fie o carte modernă, frumoasă, pentru părinți și copii, cu povești care unesc satele de pe Nistru”, a declarat pentru EA.md Nata Albot.

Vezi o galerie cu fotografii de la alte ediții ale festivalului: