Am urmărit-o la pupitrul de știri până mai ieri și unii nici nu au pomenit că jurnalista Vera Terentiev-Furtună este însărcinată. Familia Verei, împreună cu micuțul Răzvan, care deja exersează rolul de frate mai mare, așteaptă cu nerăbdare apariția bebelușului. Nu s-au referit la sexul lui bebe și declară că Armonia și comunicarea din familie este mult mai importantă decât dacă e fetiță sau băiețel. Ce așteptări are viitoarea mămică la pătrat și când și-ar dori să revină la micile ecrane, aflați chiar de la Vera Terentiev.

Cum te-a găsit vestea celei de-a doua maternități (sarcini)?

Am fost compeșită de un amalgam de sentimente de bucurie la aflarea veștii ca voi deveni mamă petru a doua oară. Chiar dacă am mai trecut printr-o astfel de perioadă, emoțiile și sentimentele au fost și de această dată foarte puternice. Pentru mine graviditatea înseamnă nouă luni de schimbări frumoase și emoții unice.

Cum au fost senzațiile? Diferite pe prima sarcină sau la fel, primite mai matur, prin experiență, sau altfel?

Ambele sarcini au început cu o stare accentuată de toxicoză, dar care a trecut în câteva săptămâni, astfel încât am avut în general parte de dimineți frumoase, iar pe parcursul zile debordam de energie. Această stare de bine mi-a permis să îmi continui activitatea la televiziune pâna la opt luni și jumătate de graviditate. O diferență față de prima sarcină ar fi că acum am fost o gravidă mai pofticiosă, aveam anumite gusturi și preferințe în alimentație.

vera 1

Ce așteptați de această dată: băiețel sau fetiță? Contează pentru voi sexul copilului sau aveți anumite așteptări?

Ne simțim absolut confortabil și cu băieței, și cu fetițe. Suntem curioși să descoperim personalitatea bebelușului, să-i oferim căldura și educația necesare lui. Fericirea familială e determinată de armonia care se creează între părinți și copii, mai puțin de sexul copiilor.

Ce emoții ai, știind că vei deveni deja mamă a doi copilași… te-ai gândit la dragostea împărtită la doi, gelozie, etc?

Iubirea de mamă nu se împarte pentru unu, doi sau mai mulți copii, ci se înnmulțește odată cu apariția fiecărui pui de om. Și abia aștept momentul să țin în brațe doi copii. Probabil la început, așa cum spun părinții cu mai mulți copii și specialiștii în parenting, copilul mai mare va fi cuprins de sentimente de gelozie față de noul membru al familiei. Noi discutăm mult cu Răzvan despre bebeluș, pentru că din anumite expresii ale lui am înteles, și e firesc să fie așa, că are închipuirile lui despre bebe. Îi zic că bebelușul nu va putea sa vorbească, nu va putea merge și nu se joacă în primele luni. Va plânge, va trebui să-l ținem în brațe mult ca să adoarmă și că împreună vom merge în parc la plimbare.

vera 4

Desigur, vom acorda o atenție sporită modului în care îi vorbim și vom avea grijă să petrecem suficient timp împreună pentru a-i oferi partea lui de gingășie și jocuri. Cert este ca Răzvan se arată nerăbdător de a se întâlni cu bebelușul, îmi îmbrățișează burtica și o sărută.

Cum se pregătește întreaga voastră familie de venirea piticului?

Zilele acestea sunt rezervate doar pentru cumpărături pentru tot ce îi trebuie belușului și mie, iar restul timpului recitesc cărțile despre graviditate și maternitate, iar la acest capitol soțul este cel care îmi aduce cărți noi.

vera 3

Pe lângă toate acestea, cu cât ne apropiem de cele 40 de saptămâni, emoțiile cresc în intensitate. Savurăm din plin aceste momente, pentru că sunt unice, iar sentimentele ce ne compleșesc sunt greu de descris în cuvinte.

Cum planifici activitatea ta profesională după venirea pe lume a bebelușului?

Voi acorda prioritate necesităților bebelușului, pentru că intenționez să-l alăptez cât mai mult. Pe primul copil l-am alăptat un an și opt luni. Vreau să-i ofer cât mai multă îngrijire și celui de-al doilea. Însă dacă voi putea combina regimul de mamă cu cel de la TV, peste câteva luni voi încerca să fiu prezentă și la serviciu, pentru a prezenta buletinele de știri. Mai târziu voi vedea în ce măsură îmi va reuși acest lucru. Dar mai discutăm noi până atunci.

Proiect foto: Mariana Pentrenko