Prezentatoare TV şi radio, expertă în comunicare şi mamă. Vera Nastasiu ne vorbeşte despre activităţile sale, proiectele în care este implicată, despre dragoste şi performanţa de a fi mamă. Spune că se pregăteşte să lanseze un proiect inedit şi să meargă în vacanţă împreună cu fetiţa ei, Gloria. Aflaţi din interviul de mai jos cum îşi menţine frumeseţea Vera Nastasiu şi cât de mult îşi doreşte un frăţior pentru fiica ei.

Îmbin cu pasiune și grijă activitățile mele. Așa am pornit pe acest drum în urmă cu opt ani, cu multă încredere și tot cu pasiune. Nu știu cât de bine le reușesc, timpul va arăta. Cert este că mi-au plăcut întotdeauna cuvintele şi forța lor. Faptul că poți să convingi, să impresionezi, să motivezi. Că poți să rănești sau să alini. Așa am urmat și o facultate de filologie.

Știrile sunt despre oameni. Sunt prezentatoare de știri de şase ani. Poziția aceasta m-a educat într-un anume fel. Ce mi se pare straniu până astăzi, este că unii jurnaliști n-au învățat un lucru, care mie mi se pare esențial: că știrile sunt despre oameni.

 

Pentru a fi prezentator, trebuie să ai o dicţie corectă. Eu cred că este important ca cei care apar la TV să fie repere. Lansarea mea la TV s-a produs într-un moment pe care eu îl consideram nepotrivit. Dar pentru că am avut și am încă susținerea unor persoane importante de lângă mine, am decis să învăț să „cresc”. Şi-apoi, meseria asta te pune la zid, dacă nu ai o dicție corectă. Mi se pare o chestiune de bun simț să nu ieși pe sticlă sau să apari la microfon, fără cele câteva noțiuni elementare care țin de felul în care te exprimi. Din păcate, stăm prost cu limba română.

Despre emisiunea realizată cu politicieni, pentru mine e o experiență întâlnirea cu fiecare dintre invitații mei. Asta nu înseamnă că menajez pe cineva. Eu nu sunt judecător în emisie. Pun întrebările, iar cei de acasă își fac propriile concluzii. Ambiția mea e să obțin în sfârșit răspunsuri adevărate.

Pregătesc un proiect nou, legat de cuvinte. Le-am scris pe vremea când nu aveam curajul să mă exprim altfel, apoi le-am cântat. Le rostesc în direct la radio de mii de ori și în cele din urmă, o fac în fața camerelor de luat vederi, la training-uri, dezbateri sau prezentări.

 

Acum, fac parte din echipa de traineri a Organizației de Training și Consultanță a domnului Gheorghe Caraseni și sunt expert în comunicare. Elaborez strategii de comunicare pentru tot felul de ONG-uri și instituții, ofer consultanță individuală în II module de comunicare: “Dicția, Arta Vorbirii, Tehnici și strategii de comunicare” și “Discursul Public”. E o activitate care îmi aduce multă satisfacție. Fac echipă cu unul dintre cei mai buni traineri pe care îi are această țară, și învăț multe, zilnic.

 

În scurt timp, lansez în premieră la Chișinău un proiect inedit, în care am mare încredere. Veți afla detalii foarte curând. Cine știe, poate revista PentruEa află prima. Multă muncă urmează pentru mine. Știu exact ce trebuie să fac, și cel mai important, știu cum trebuie să fac asta.

Vera Nastasiu e un om obișnuit, fără artificii. Oamenii de televiziune pe care îi apreciază cel mai mult sunt… cei care ajung la esență fără să ridice tonul, să jignească, fără impertinență, ci doar cu bun-simt și multă documentare.

Experiența face diferența, dar nu mă ghidez de vreun citat anume. Am învățat de la mama mea „să nu pun merele într-un singur coș” și să nu uit că „tot ce-i al meu, port cu mine”. Mama mea e unul dintre puţinii oameni, alături de surorile mele, care îmi cunoaște milimetric stările, indiferent că sunt la radio, la tv sau vorbesc cu ea la telefon. Ei îi datorez tot pe lumea asta.

 

Secretul frumuseții și siluetei mele e că măninc când vreau și ce vreau, indiferent de oră. Eu mă simt mai bine când mi se spune că sunt un om frumos, decât o femeie frumoasă. Îmi și convine. Economisesc și timp, și bani, pentru că astfel, trebuie să mă gătesc mai puțin. Sincer, nu fac un efort să arăt anume așa. Nu am niște tipare în care vreau să mă încadrez. Îmi tot promit că mă apuc de sport. Acum e ultima în lista priorităților.

 

Fetița mea, Gloria, e performanța mea. Unica. Și cred că Dumnezeu alege cu grijă cui anume și în ce perioadă îi dă bucuria asta. Am fost excesiv de grijulie cu tot ce făceam în timpul sarcinii. Și este exact așa cum am visat-o. Frumoasă, ușor blondă, ochi căprui și isteață. E tare sensibilă. Îi place să îi țină mereu în brațe pe cei doi căței mici din curtea bunicii. Eu mă supăr. Și ea se distrează. Dansează mult. Are puțin peste trei ani și are deja un repertoriu vast. Beyonce e printre favoriții ei la capitolul figuri. În rest, preocupări de pitică șmecheră. Îmi devorează trusa de machiaj, ascunde pensulele și ține rujul în buzunar. Ea mi-a arătat în viață asta care sunt prioritățile.

Vom merge împreună la Paris și sper să ajungem în această vară. Cât a fost micuță, n-am mers cu ea în vacanță. Sunt fricoasă, cred ca așa sunt toate mamele. Și chestiunea asta cu actele ne-a cam luat ceva timp. Parisul nu este unica destinație. Câțiva prieteni de-ai mei m-au făcut invidioasă că n-am acceptat să îi însoțesc în India, așa că luăm în vizor și această destinație de vacanță.

Dragostea nu leagă oamenii, ea doar îi aduce împreună. Nu știu de ce nu merg relațiile, nu știu când și cum moare dragostea. Știu doar că riscurile sunt imense. Dacă cineva ar avea rețeta funcționării perfecte a unei relații, ar fi foarte bogat. Deocamdată, alții fac bani de pe urma divorțurilor. Așa că trebuie să ai grijă în fiecare minut de dragostea ta. La 26 de ani, am învățat că dragostea nu leagă oamenii, ea doar îi aduce împreună. De legat, îi leagă încrederea.

 

E foarte frumos să fii parte dintr-o fericire, să fii parte într-un cuplu care funcționează. Acum mi-e bine așa. Am schimbat multe lucruri în viața mea. Mai ales de un an și ceva. M-am remontat și am acceptat să privesc diferit tot ce aveam în viață până atunci. Și am riscat tot. Cuiva i-a reușit acest exercițiu cu mine. Fără citate. Doar cu argumente.

Ce își mai dorește Vera Nastasiu? Un frățior pentru Glorița. 

Distribuie articolul: