Se pare că vedetele noastre au nu doar succese mari, ci şi un suflet mare. Mai mulţi jurnalişti şi interpreţi au fost solidari cu un grup de pe facebook, ce are drept scop sensibilizarea tuturor referitor la protecţia animalelor şi la găsirea acestora un adăpost. “Protecţia animalelor în Moldova” este o platformă civică compusă din câţiva prieteni care au viziuni comune. Contactaţi de PentruEA, reprezentantul grupului ne-a declarat următoarele: “Scopul acestui grup este sensibilizarea opiniei publice faţă de drepturile animalelor. De asemenea, cerem de la autorităţi să ia măsuri umane şi eficiente cum ar fi construirea adăposturilor, promovarea sterilizării, pedepsirea celor care maltratează animalele, ş.a.

Întrebaţi despre cât de receptive au fost vedetele noastre la apelul lor, iată ce au răspuns: “La noi vedetele sunt receptive, dar nu toate. Încercăm sa invităm persoane despre care ştim că iubesc animalele, de aceea este destul de simplu să obţinem acordul, mai complicat este să găsim fotografi care să realizeze poze profesioniste gratuit. Totuşi cu efort avem astăzi publicate circa 40 de fotografii şi ne propunem să ajungem la 100, adăugând în fiecare zi câte una.”

Cunoaşte şi tu vedetele care apar alături de un patruped fără stăpân, îndemnându-te să-I iei acasă. 

1. Andrei Bolocan-prezentator JurnalTV

2. Cătălina Rusu – interpretă

3. Constantin Cheianu şi Anatol Durbală – prezentatori JurnalTV

4. Oleg Brega – jurnalist

5. Gloria Gorceac – interpretă

6. Nicu Ţărnă – interpret

7. Viorel Mardare – prezentator JurnalTV, regizor

8. Stela Boţan – interpretă

9. Serge Zanoaga- regizor

10. Roman Rybaleov – fotograf

 

Grupul ce lupă pentru protecţia animalelor a fost creat în august anul trecut. Membrii grupului au întreprins mai multe marşuri pentru drepturile animalelor, flashmoburi, acţiuni de protest în faţa Primăriei, campanii de colectare de semnături şi depuneri de sesizări către autorităţi şi organe competente, dar, din păcate, autorităţile renunţă la cooperare: “În schimb avem tot mai mulţi vizitatori, ceea ce ne permite să găsim adăpost prin adopţie la tot mai mulţi caţelusi şi pisici găsiţi pe străzile Chisinaului.”

Photo: facebook.com