Atunci când vine vorba de cancer, acesta nu cunoaște limite și nu alege pe cine să lovească, așa că nu ține cont nici de faptul că unele persoane sunt adevărate vedete, cunoscute și iubite de o lume întreagă și cu o viață dintre cele mai fastuoase. Ce actrițe, interprete și prezentatoare TV au suferit de cancer mamar. Christina Applegate, cunoscută din Familia Bundy, a fost diagnosticată cu cancer mamar în 2008, ea implicându-se în campanii împotrivă acestei boli chiar de dinainte să afle vestea. Și mama sa fusese afectată și scăpase de la moarte de câteva ori. De când a fost diagnosticată, Christina a înființat rightactionforwomen.com, un site dedicat educării în ceea ce privește riscurile apariției bolii și a metodelor de detectare.

Mărioara Murărescu, cunoscuta realizatoare a emisiunii de folclor de la TVR a aflat în 2008 că suferă de cancer la sân. Chiar dacă a învins boala, Mărioara Murărescu declară că încă se teme pe viitor ca această maladie să o atace din nou. Recent prezentatoarea a suferit o operație la coloana vertebrală și este în perioada de recuperare.

Cântăreața Sheryl Crow a scăpat de cancer de câțiva ani și de atunci militează pentru importanță dietei în prevenirea bolii. În plus, sprijină cercetările privitoare la felul în care mediul înconjurător poate duce la apariția bolii.

Actriță Reese Witherspoon este primul ambasador global al Avon în lupta cu cancerul la sân. Fie că este vorba de pozat, de mers în diverse țări pentru a ține conferințe sau a scrie articole pe această temă, Reese spune că simte cum că ar fi de datoria ei să sprijine această cauza.

Artista Anastacia, care s-a luptat cu cancerul mamar în 2003, învingându-l, a fost diagnosticată a două oară cu această boală anul acesta. În vârstă de 44 de ani, aceasta și-a anulat turneul în Europa, care era preconizat să înceapă în 6 aprilie, la Londra. Anastacia, care în 2003 a suferit o intervenție chirurgicală și a participat la ședințe de radioterapie, este convinsă că va reuși și de data această să învingă boala.

Cynthia Nixon a fost nevoită să-și vadă mamă cum îndură proceduri dureroase pentru tratarea acestei forme de cancer pe când actriță avea doar 12 ani, gândindu-se că și ea va avea, mai devreme sau mai târziu, aceeași problemă. Așa că atunci când i-a sosit diagnosticul, în 2006, după o mamografie de rutină, a programat o operație rapidă într-o sâmbătă, pentru a se reface până când începeau din nou filmările. Ea a vorbit despre acest lucru 18 luni mai târziu, pentru a scoate în evidența importanță controalelor periodice în descoperirea la timp a bolii.

Kylie Minogue a vorbit despre diagnosticul său din 2005, spunând că inițial acesta a fost greșit, medicul spunându-i că nu are cancer. Apoi a ieșit de câte ori a putut în public pentru a-și manifestă susținerea față de toate femeile aflate în această situație.

Lucy Liu încurajează și acum femeile din întreagă lume în lupta cu cancerul la să, după ce ea, la rândul sau, a fost diagnosticată în 2001 cu această boală.

Recent Angelina Jolie a dezvăluit că a suferit o dublă masectomie preventivă pentru a le arăta femeilor că există şi alte opţiuni de a preveni apariţia cancerului la sân. În urma unor analize, Angelina a aflat că sunt 87% şanse să dezvolte cancer la sân, boală care a răpus-o pe mama sa la vârsta de 57 de ani.

 

Daria Dantsova, prezentatoarea de la Pervâi Canal, Rusia, la 46 ani a suferit de cancer de sân, iar acum vorbește umor despre acest lucru. Apropo, din cauza cancerului, Daria a început să scrie: “Pentru a alunga gândul teribil al morții, am început să scriu. Am fost diagnosticată cu cancer de gradul al patrulea, și nu mai credeam în vindecare”, spune Dantsova.

“Indiferența medicilor m-a făcut să-l depășesc pe cont propriu”, a mai povestit ea. Ea a dezvoltat un calendar clar pentru fiecare zi, pentru fiecare minut, pentru alungarea gândurilor negre și a refuzat să se gândească la moarte. Dantsova a ajutat multe femei să înțeleagă că leacul pentru cancer poate fi nu doar în clinicile scumpe, cel mai important este să crezi în tine.

Selecție: Ziare.com, Lady.mail.ru, contactmusic.com

 

Distribuie articolul: