Actorul și regizorul, Veaceslav Sambriș a revenit la prima pasiune a sa din copilărie, pictura. Artistul este descurajat de salariile mici ale artiștilor din Moldova, iar pentru a supraviețui, actorul a trebuit să caute o soluție în afara actoriei și … s-a apucat de pictat tricouri, scrie Klumea.

“Tot timpul m-am ruşinat să spun că nu am bani. Artiştii, în special actorii sunt jenaţi de faptul că sunt săraci, de nu au doi lei ca să facă pipi în toaleta din centrul oraşului. Dar mi-am zis că sunt sănătos, deci trebuie să muncesc şi voi face ceea ce ştiu să fac! Poate nu aş fi pictat tricouri niciodată, dar e o plăcere pentru mine. În plus vin și nişte bănuţi”, povestește Veaceslav.

Veaceslav

Primii bani, câștigați din vânzarea tricourilor i-au adus o mare bucurie. „Am stat acasă, am ascultat muzică bună şi am pictat. Mai mare revelaţie nu-ți trebuie. În 4 zile am făcut 8 tricouri. M-am bucurat mult să beau o bere din primii bani făcuţi pe tricou”, spune el.

v2

„Desenele, în mare parte, sunt reproduceri  ale unor picturi cunoscute, de exemplu “para-bec” sau “becul-pară”. Eu văd lucrarea, mă uit la nuanţa de culori, apoi aleg tricoul şi culoarea potrivită ca fundal al picturii”, precizează artistul.

v3

Actorul este de părere că ceea ce face el acum nu este o artă, ci o modalitate de face niște bani. „Primele 4 tricouri le-a cumpărat Emilian Creţu, prietenul meu cel mai bun. Acum el este “managerul” meu. El ridică banii pentru tricourile vândute. Le dau cu 200 lei/bucata. Eu nu pot, NU POT lua bani de la prieteni.”

v4

Faptul că nu activează în acest moment în teatru, nu îl descurajează pe actor. „Pentru mine teatrul înseamnă mult mai mult decât să fii angajat într-o clădire de stat cu un salariu mizerabil. Cu teatru am o relaţie de dragoste. E acea relaţie în care iubeşti, urăşti, te cerţi, te împaci şi după ce te împaci, totul devine mai intens, mai profund…ştii tu cum e…”, a adăugat Veaceslav Sambriș pentru Klumea.eu.

Foto: klumea.eu

Distribuie articolul: