Mai multe personalități notorii din țară au fost onorate cu distincții de stat, în cadrul unei ceremonii organizate astăzi la președenție. Doi dintre laureați sunt nimeni alții decât frații Vitalie și Vasile Advahov.

Fondatorii Orchestrei Fraților Advahov au fost prezenți astăzi  la ceremonia oficială de acordare a distincțiilor de stat din partea Președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

cats

Vasile Advahov (violonist, prim-dirijor al Orchestrei Municipale de Muzică Populară condusă de Frații Advahov) și Vitalie Advahov (acordeonist și conducător artistic al Orchestrei Municipale de Muzică Populară condusă de Frații Advahov) au fost onorați cu câte unul dintre titlurile onorifice de Artist al Poporului.

nty

Amintim că în octombrie 2015, Orchestra Fraților Advahov a împlinit 10 ani de la fondare, invitând chișinăuienii la un spctacol live organizat chiar de Hramul Orașului.

„Noi am creat această orchestră de la zero și nu am moștenit-o de la nimeni. Inițial, am fost Taraful Fraților Advahov. Abia după aceea am cerut o încăpere de la Primăria Chișinăului, pentru ca să avem unde repeta. După ce Primăria ne-a asigurat și câteva locuri de muncă, am devenit o orchestră.

Îi mulțumim mult doamnei Zinaida Julea, pentru că a avut încredere în noi și pentru că ne-a permis ca, tineri fiind, să înregistrăm un CD – pista noastră de lansare. Zinaida Julea a fost fondatoarea orchestrei și îi suntem foarte recunoscători.”, ne spuneau atunci frații Advahov.

În 2007, frații Advahov au fost decorați cu titlul de Maeștri în Artă.

Foto: captură video realitatealive.mdPotcoava de Aur