Respectabilul jurnalist și pictor Vasile Botnaru este tată de fete. A fost pe alocuri exigent în faza în care Lucia și Lina încă se formau, ca și personalități. „Nu poți să dai filmul înapoi”, mărturisește Vasile Botnaru, în cadrul filmului realizat pentru proiectul „Vreau să fiu un părinte mai bun”, sprijinit de UNICEF și Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova (CIDDC). Ce spune Vasile Botnatu despre disciplinarea violentă a copiilor, vedeți mai jos.

Faptul că le-am mai dat câte o palmă la fund copiilor, cred că face parte dintre regretele cele mai mari cu care o să plec din lumea asta. Sunt regrete pe care nu le mai poți repara. Nu poți să dai filmul înapoi. Multe greșeli se repară, dar asta e una dintre greșelile care sunt ireparabile și lasă cicatrici.

Asta, din păcate, am înțeles mai târziu, văzându-mi nepoatele cât de vulnerabile sunt la orice violență, chiar și violența verbală. Nu traumatizați copiii, fiindcă nici nu vă dați seama în care cotlon al creierului rămâne această traumă și ce efecte poate să aibă.

Dacă le doriți bine copiilor, găsiți răbdare și cuvinte pentru a înlocui violența. Asta este fatal, dacă vreți”, a mărturitit Vasile Botnaru, în cadrul proiectului „Vreau să fiu un părinte mai bun”.

Mai multe detalii despre viața, talentul și cariera jurnalistului Vasile Botnaru, puteți revedea în interviul acordat în cadrul emisiunii „Lumea Sandei”.

Distribuie articolul: