Un adevărat boom floral în lumea modei în această vară. Imprimeurile florale par a fi reinterpretate în zeci de feluri de către designeri și marile case de modă. În fiecare sezon, admirăm pe catwalk-uri creații cu diverse printuri exotice: de la flori pictate manual cu multă creativitate și sensibilitate, la variante digitale hi-tech, colaje de flori supradimensionate sau versiuni abstracte! 

Atemporale și versatile, combinațiile și mixurile de nuanțe vibrante au devenit foarte populare în această primăvară. Designerul Roberto Cavalli a adunat un buchet floral în creațiile liniei young a brand-ului, Just Cavalli, încălcând toate regulile care dictează că nu poți combina o piesă vestimentară cu imprimeu floral maxi cu o altă piesă similară. Un amalgam de detalii florale, juxtapuneri de imprimeuri digitale și influențe sporty au invadat toată colecția de primăvară-vară 2014.

Boom floral

Rochiile mulate, mini, cu umerii goi pot fi acum combinate cu jachete bomber cu imprimeuri florale sau cu sacouri cu flori exotice și accesorizate chiar cu genți cu imprimeuri florale. Sunt ideale pentru femeile care vor să își pună în valoare senzualitatea! Cele îndrăznețe și nonconformiste pot purta bustiere cu flori, iar pe deasupra o salopetă foarte decoltată cu un colaj de imprimeuri extravagante, mizând pe factorul WOW! Cauți un outfit Ladylike? Poți opta pentru o jachetă cu croială asimetrica pe care o poți purta cu pantaloni skinny. 

Floralimprimeu

Florile acestui sezon se situează între realist și abstract, între pictural și stilizat, și, în ciuda faptului că Balenciaga a ales stilul monocrom, în alb și negru, roșu rămâne culoarea dominantă pentru florile acestui sezon. Rochiile cu imprimeuri sunt perfecte pentru femeile romantice și pot fi purtate cu o pereche de sandale simple, delicate, cu sau fără toc.

imprimeufloral

Ai grijă, însă: pantalonii sau fustele cu imprimeuri florale nu sunt recomandate dacă ai o siluetă de tip pâră, cu șolduri foarte generoase – vor atrage atenția și mai mult asupra formelor tale. În acest caz, echilibrează silueta purtând culori solide și închise, în partea de jos, și optând pentru imprimeurile florale sus. O jachetă varsity cu print floral, precum cele Traskin, este o alternativă foarte cool, în acord cu tendințele sportive ale acestui sezon. 

imprimeufloral

Surse: ADPMELE

Distribuie articolul: