Vampirii energetic sunt persoanele care îşi lasă victimele fără energie. Se întâmplă ca şi prietenii să se regăsescă în această categorie. Iată 7 tipologii de care specialiştii recomandă să ne ferim: Vampirul neputinţei
Un vampir social ce suge energia celor din jur spunându-le că nu vor reuşi niciodată. Dacă întâlneşte un om care şi-a propus să realizeze ceva, face tot posibilul pentru a-l seca de energie. Îi repetă la nesfârşit că este prea greu, că este imposibil sau nerealist. Îl recunoastem rapid, întrucât nu a realizat mai nimic şi ca urmare nu permite celor din jur să realizeze ceva, fie că este vorba de viaţa personală, fie de cea profesională.

Vampirul invidiei
Îi atacă pe oamenii care au deja realizări. El spune fie că au reuşit pe căi necinstite, fie că au avut un noroc care nu va ţine mult. Invidiază oamenii care au un business, mic sau mare, îi invidiază pe cei care au acumulat ceva material, ajungându-se până la invidii mai rafinate cum ar fi familiile fericite sau care au copii reuşiţi. Însă, cu cât vor gândi mai murdar, cu atât viaţa lor va fi mai murdară. Primeşti ceea ce oferi!

Vampirul greselii
El stă la pândă zile, luni, săptamâni în şir şi vânează greşeli. Îl întâlnim la tot pasul: la serviciu, în familii, în diferite cercuri sociale. Îl vei recunoaşte uşor, întrucât vei observa că este fericit când găseşte victime care au făcut greşeli. Scopul acestui vampir este de a distruge încrederea în sine a persoanei şi de a arăta celor din jur acest caz. Nu încearcă să facă nimic deosebit din teama de a greşi.

Vampirul conflictelor
Este un vampir rafinat. Intră în conflict cu diferiţi oameni, secătuindu-i de energie. Merge după principiul „dezbină şi stăpâneşte”. Uneori, după ce a provocat conflictul, încearcă să joace rolul salvatorului încercând să medieze conflictul între cele două părţi.

Vampirul binelui
Este destul de greu de identificat. Joacă rolul salvatorilor şi se deosebesc cu greu de salvatorii autentici. Simulează că doresc binele semenilor când de fapt folosesc atitudinea doar pentru a deschide uşi. Când întâlneşti un asemenea „salvator”, încearcă să gândeşti mai mult în perspectivă şi cercetează aspecte în aparenţă neimportante. Poţi verifica informaţiile prezentate de aceştia pentru a te asigura dacă ai de-a face cu un salvator autentic sau cu un vampir deghizat.

Vampirul aroganţei
Se consideră atotştiutori. Ei minimizează orice efort, se consideră superiori şi au un sentiment plăcut când cei din jur se simt trişti sau neputincioşi. Vampirul aroganţei pretinde că are toate răspunsurile din lume, singurele opinii valabile fiind ale lui. El este centrul universului! Îi lipseşte măsura, respectul şi bunul simţ. Seacă de energie pe cei din jurul lui prin atitudine.

Vampirul victimizării
O specie de vampiri rafinaţi. Ei caută atenţie şi se victimizează. Acuză societatea, colegii sau partenerii de viaţă de situaţia în care se află. Îşi sug de energie potenţialii salvatori. Cerşesc o fericire şi o atenţie care nu folosesc la nimic, nici pentru ei, nici pentru alţii, doar seacă de energie victimele. Sunt deosebit de periculoşi, căci apelează la ce-i mai bun în oameni, dorinţa de a ajuta.

Sursa: Sfatulparintilor.ro