Valsul lui Doga este cea mai descărcată compoziție de pe iTunes Russia, după ce melodia a răsunat în Deschiderea Jocurilor Olimpice de la Soci, anunță UNIMEDIA. Luni, celebrul vals a fost cea mai descărcată compoziție de pe iTunes Russia.

Melodia compozitorului Eugen Doga a ocupat locul zece al celor mai populare compoziții în perioada 3 – 9 februarie, 2014. În iTunes Russia cunoscutul vals poate fi descărcat cu denumirea de Симфонический оркестр Госкино СССР и Группа московского камерного хора — „Вальс” (из к/ф „Мой ласковый и нежный зверь”), în traducere ar suna Orchestra Simfonică a Cinematografiei din URSS și Grupul Coral de Cameră din Moscova – „Vals” (din filmul „Gingașa și tandra mea fiară”). Celebra melodie a compozitorului basarabean a fost interpretată cu versuri în rusă și de interpreta Zara.

 Singer Zara – Tandra si gingasa mea fiara

Amintim că Eugen Doga s-a revoltat de aranjamentul muzical al melodiei care s-a auzit la deschiderea jocurilor olimpice de iarnă de la Soci. „Nu m-au prevenit, nu m-au invitat. Batjocoră. De fapt m-au trădat. Mă simt grozav de umilit și batjocorit”, a declarat compozitorul. Valsul lui Eugen Doga de pe coloana sonoră a filmului „Gingașa și tandra mea fiară” s-a auzit la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Soci.

 

Distribuie articolul: