Valeriu Popov este, deja de 22 de ani, un erou care își înfruntă destinul pe întuneric. În copilărie, o grenadă găsită în grădină i-a explodat direct în față, lăsându-l fără un braț și fără speranța de a mai vedea. Astăzi, este profesor la o școală profesională din Capitală, masterand, soț și tatăl a doi copii, doar că soarta familiei va lua un drum necunoscut din vara acestui an, când cei 4 membri vor trebui să părăsească odaia de cămin de la USM, în care sunt cazați.

Despre Valeriu Popov am aflat în urma unui reportaj difuzat de Primele Știri, din care am aflat că tânărul absolvise Facultatea de de Istorie şi Psihologie a USM, iar acum predă psihologia elevilor de la Şcoala Profesională Numărul 11, din Capitală. Își amintește cu greu  drama pe care a avut-o de suferit la vârsta de 7 ani, când a devenit victima unei explozii:

„Tot corpul era acoperit cu sânge, organele abdominale îmi erau afară, iar mâna stângă a zburat”, spune Valeriu.

valeriu

Au urmat două operații importante în străinătate, însă a doua l-a lăsat fără nicio credință că va mai putea vedea. În paralel cu studiile, tânărul a devenit și fundaș în echipa națională de fotbal a nevăzătorilor.

După fiecare zi de muncă la școală, tânărul pornește spre casă cu ajutorul unui baston, iar la stație, ține într-o mână tăblița cu numărul microbuzului de care are nevoie. La cămin, îl așteaptă soția și cei doi copii pe care nu i-a văzut niciodată – unul de 2 ani și șapte luni, iar altul – de o lună.

„A asistat la naștere și a plâns. Știe foarte bine cum arată copiii lui: știe mimica și zâmbetul lor”, spune Vera, soția tânărului.

Dar din dar se face rai! Să-l ajutăm pe Valeriu Popov să nu rămână cu familia pe drumuri
http://bit.ly/2odQCN6

Posted by Primele Stiri on 6 Aprilie 2017

Toți 4 locuiesc într-o odaie mică de 15 m.p. dintr-unul din căminele de la USM. Valeriu participă mereu la pregătirea mâncării și la îngrijirea copiilor, recunoscând că îi este greu să parcurgă drumul până la baie sau bucătăria comună. Din vară însă, situația familiei va lua o altă întorsătură, întrucât tatăl renunță să-și continue studiile la ciclul de mastrat, iar o chirie e mult prea scumpă pentru salariul și îndemnizațiile pe care le primește:

„Băncile nu oferă credit persoanelor cu dizabilități, pentru că sunt mai predispus riscului de a fi lovit de o mașină sau de a cădea în canalizare, de a nu putea întoarce banii băncii înapoi. Nu știm unde vom trăi mâine sau peste un an”, spune psihologul, al cărui vis este acum un acoperiș deasupra capului, unde să-și poată crește copiii.

Cei care vor să ajute această familie, o pot face prin a transfera bani pe contul de mai jos sau prin a-i contacta personal pe soții Popov, la numărul indicat.

cats

Foto: captură video

Sursa: Primele Știri

Distribuie articolul: