Foarte speculat și controversat, câștigătorul Eurovision 2014 a ajuns și în gura politicienilor. Dacă unii critică aspru faprul că un travestit a câștigat cel mai important concurs de cântec din Europa, deputatul liberal Valeriu Munteanu declară că nu trebuie să scoatem din context acest fapt și să generalizăm. ”Avem o problemă cu toleranța și libertatea în gândire”, recunoaște parlamentarul.

„Cât de simplu și cât de simplist fac unii propagandă și cu cât pafos se aruncă în comentarii”, a spus Valeriu Munteanu despre reacția rușilor la faptul că interpreta Conchita Wurst a devenit câștigătoarea Eurovision 2014. Deputatul Munteanu își amintește de cazul în care același gen de artist, foarte popular în Rusia, Verka Serduchka, a reprezentat Ucraina în 2007 la Eurovision. 

„Atunci n-au avut nicio proplemă. Trebuie să înțelegem că aceasta nu ne impune deja ca fiecare femeie să poarte barbă sau fiecare bărbat să se îmbrace în fustă. Este vorba despre libertate – trebuie să existe libertate de gândire și toleranță”, a specificat deputatul liberal în studioul UNIMEDIA.

„Nu există nicio legătură între Eurovision și Liberalizarea Regimului de vize din 28 aprilie, speculat de unii politicieni de la Chișinău. În Europa nu există acum niciun punct beligerant, niciun conflict. Spre deosebire de Rusia care generează în continuare cagule pe cap și atacuri asupra vecinilor, exemplul fiind Ucraina. Astăzi rușii nu mai împușcă cu Catiușa și Vaniușa, spune Munteanu, citându-l pe Ghimpu, astăzi ei caută alte metode de atac”, a mai declarat Valeriu Munteanu în cadrul emisiunii „Alb & Negru”.